27 Mayıs 2011 06:24

‘Taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz’

MERSİN Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık çalışanları dün yine eylemdeydi. Sağlıkta dönüşüm programı ve performansa dayalı ücret uygulamasını protesto eden sağlık çalışanları Başhekimlik önünde ağızlarını siyah bantlarla kapatarak oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylem yapan sağlık

Paylaş

‘Performans puanımızı aldık 0’ ‘Araç muayenesi 30 dakika insan muayenesi 3 dakika’ ‘Hastalarımız sayı değil insandır’ yazılı dövizler taşıyan sağlık çalışanları taleplerini dile getirdi.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Sağlık Araştırma ve Uygulama merkezinde çalışan sağlık emekçilerinin taleplerini dile getiren SES işyeri temsilcisi Ali Taş, talepleri gerçekleşene kadar eylemlere devam edeceğini söyledi. Talepleri sıralayan Taş, “Mart, Nisan aylarına ait Döner Sermaye Katkı Payı ve Nisan ayına ait nöbet ücretleri derhal ve devam eden aylar için düzenli olarak yapılmalıdır. Performans dağıtımı ile ilgili komisyon yetkili sendika temsilcileri asistan hekimlerin seçtiği temsilci ve meslek guruplarından temsilcilerin katılımı ile oluşturulmalıdır. Asistan hekimlerin mesai süreleri düzenlenerek, nöbet ertesi izin ve akademik izinleri kullandırılmalıdır. Tüm servislerde yetkili personel istihdam edilerek personelin çalışma saatleri haftalık 40 saati aşmayacak şekilde düzenlenmelidir” dedi.

Taş diğer talepleri ise şöyle sıraladı: Çalışanların 2008, 2009, 2010 yıllarına ait alacak izinleri 2011 yılında kullandırılarak performans ödemesinde çalışan gün sayısı olarak kaydedilmeli veya ücret olarak verilmelidir. Üniversitedeki tüm sözleşmeli personel maaşlarının eğitim ve hizmet yılına göre yeniden düzenlenerek tavandan eşitlik sağlanmalıdır. Personele ödenen döner sermaye katkı payından öğrencilerimiz için kesilen burs tutarı için zorunlu değil gönüllülük esas alınarak yeniden yapılandırılmalı. Asıl işveren olan Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nün taşeron firmalarda denetim sağlayarak 4857 sayılı iş kanununa riayet edilmeyen hususlarda gereği yapılmalıdır. Yıllık izinler tam olarak kullandırılmalı, Fazla çalışma karşılığı alacak izin ya da ücret ödenmeli, Kadın işçilerde doğum izni, süt izni kullandırılmalı, verilen istirahat raporlarına müdahale engellenmelidir. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkta elli yalan

SONRAKİ HABER

Engizisyon mahkemsinden ne farkı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa