12 Eylül 2013 17:44

Vatandaşın işi Allah’a kaldı

Esenyurt’ta uyuşturucu, bali ve tiner ilköğretim çağındaki çocukların günlük gıdası haline gelmiş durumda. Hani Lice’de uyuşturucu kullanma yaşı 10’a kadar düşmüştü ya. Belki orada devletin tercihiydi. Fuhuş ve uyuşturucu orada kalmadı. Hızla İstanbul’un yeni gelişmekte olan semtlerine yayılıyor.Tabi uyu

Vatandaşın işi Allah’a kaldı
Paylaş
Bir Evrensel okuru

Esenyurt’ta uyuşturucu, bali ve tiner ilköğretim çağındaki çocukların günlük gıdası haline gelmiş durumda. Hani Lice’de uyuşturucu kullanma yaşı 10’a kadar düşmüştü ya. Belki orada devletin tercihiydi. Fuhuş ve uyuşturucu orada kalmadı. Hızla İstanbul’un yeni gelişmekte olan semtlerine yayılıyor.
Tabi uyuşturucu ile birlikte hırsızlık ve fuhuşta hızla yayılıyor. Boş inşaatlarda müteahhitin kat karşılığı aldığı eski evlerde, okullarda, okul çevrelerinde, mahalle aralarında, büyük ve küçük parklarda bu işlerin yapıldığını görüyoruz. Rahatsız olan mahalleli polisi arayınca polis göstermelik olarak geldiği gibi şikâyetçi olanlarda uyuşturucu satanlar tarafından tehdit edilip, darp ediliyor. Bunu gören vatandaş şikâyetçi olmaktan çekiniyor.
Bütün bunları görünce hani terörist olacağına fahişe olsun diyen yöneticiler aklımıza geliyor. Halk artık şikâyetçi bile olamıyor. İsimlerinin polis tarafından şikâyet edilenlere verildiğini düşüyor. Boş binaları belediye yıkmıyor. Topu müteahhit belediyenin üzerine, belediye de müteahhitin üzerine atıyor. Vatandaş şaşkın ve panik halde. Sokaklar ve parklar bali ve uyuşturucu çeken gençlerle dolmuş durumda. Vatandaşın vergileriyle yapılan trilyonluk parklar güvenli değil. Vatandaşı sindirmiş durumdalar. Gezi parkı olaylarından sonra psikopatı, hapçısı, hırsızı, palalısı, satırlısı daha da serbest hareket ediyor. Vatandaşın işi Allah’a kaldı gibi.
Esenyurt’ta durum bu. Sanırım Sultangazi, Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa, Ümraniye vb ilçelerimizde de durum farklı değildir.
Ben bunları bir vatandaş olarak biliyorsam, bütün bu yaşananları devlet elbette biliyordur. Bunu okurlarken bıyık altından güleceklerinden eminim. Gündem değiştirmek onların işi.
Bu işleri baş yapar, ayaklar değil. Saygılarımla; ayak takımından bir vatandaş.

*ESENYURT

ÖNCEKİ HABER

Bombayı hastaneden atmış!

SONRAKİ HABER

Avrupa'da 2025'te yoksul sayısı 25 milyon artacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...