12 Eylül 2013 17:43

Bombayı hastaneden atmış!

YÜKSEKOVA’da TEDAŞ binasına yapılan bombalı eyleme katıldığı suçlamasıyla 18 aydır tutuklu bulunan Yavuz Evin (21), bombalı eylemden bir gün önce hastanede ameliyat olduğunun kanıtlanmasına karşın halen yargılanıyor.Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ilçesinde 3 Şubat 2012’de ilçede bulunan TEDAŞ binasına yapılan b

Bombayı hastaneden atmış!
Paylaş
Hasan Yoldaş

YÜKSEKOVA’da TEDAŞ binasına yapılan bombalı eyleme katıldığı suçlamasıyla 18 aydır tutuklu bulunan Yavuz Evin (21), bombalı eylemden bir gün önce hastanede ameliyat olduğunun kanıtlanmasına karşın halen yargılanıyor.

Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ilçesinde 3 Şubat 2012’de ilçede bulunan TEDAŞ binasına yapılan bombalı eyleme katıldığı iddiasıyla Yavuz Evin gözaltına alınarak tutuklandı. Evin, söz konusu olaydan bir gün önce ayağındaki rahatsızlıktan dolayı ameliyat olduğu Yüksekova Devlet Hastanesine yatırıldığı ve 11 Şubat’a kadar hastanede yatılı olarak tedavi gördüğü hastane raporları ile kanıtladı. Evin buna rağmen halen cezaevinde. Van F Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Evin’in yargılandığı dosya kapsamında bir diğer dikkat çeken nokta ise, gözaltına alındıktan 2 gün sonra bir anda ortaya çıkan 4 gizli tanığın ifadesi sonucu tutuklanarak, cezaevine gönderilmesi. Gözaltına alındığı 6 Mayıs 2012 tarihinden 2 gün sonra hakkında 4 gizli tanığın ifade verdiği Evin, ameliyat olduğu dizindeki tedavinin düzenli bir şekilde yapılmamasından dolayı sakatlanma riskiyle karşı karşıya.

2010 yılında da TMK mağduru olarak 6 buçuk ay cezaevinde tutulan Evin hakkında Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “Ülke bütünlüğünü bozma” ve “Örgüt üyesi olmak” iddialarından ceza verilmesi isteniyor. Davanın ikinci duruşması 14 Kasım’da Van 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

GİZLİ TANIK SKANDALI

Müvekkili aleyhine tüm dosya kapsamında gizli tanık beyanlarından başka herhangi bir somut delil olmadığını söyleyen Evin’in avukatı Dilber Uzunköprü şöyle konuştu: “Polis istediğinde gizli tanıklar ortaya çıkararak delil oluşturuyor. Gizli tanık müessesine artık itibar edilmemesi gerektiğinin, bu müessesenin istenirse ne kadar tehlikeli bir hal alacağının en açık örneğidir. Gizli tanıkların dinlenmesi sırasında aslında duruşmada hazır bulunma hakkına sahip olduğumuz halde gizli tanıkların can güvenliği gerekçe gösterilerek bizim yokluğumuzda gizli tanık beyanları alınıyor. Görmediğimiz, yaşını, akli dengesinin yerinde olup olmadığını bilmediğimiz, tanıklıktan çekinebilecek biri olup olmadığını bilmediğimiz ve en önemlisi de gerçekten bir gizli tanığın var olup olmadığını bilmediğimiz bu beyanlar yüzünden insanlar cezaevlerinde tutuluyor. Müvekkilim bu durumda olan sanıklardan değil mağdurlardan sadece biri.” (VanDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çapulcular festival düzenliyor

SONRAKİ HABER

Vatandaşın işi Allah’a kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...