12 Eylül 2013 13:33

Okul servis ücretlerine zam

İstanbul için okul servis ücretlerine yüzde 4 oranında zam yapıldı. Okulların açılmasına sayılı günler kala belirlenen zamla birlikte, öğrenci ve velilerin bütçesine yeni bir külfet daha eklenmiş oldu.Servis esnafının yüzde 10 zam talebi İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi ta

Okul servis ücretlerine zam
Paylaş

İstanbul için okul servis ücretlerine yüzde 4 oranında zam yapıldı. Okulların açılmasına sayılı günler kala belirlenen zamla birlikte, öğrenci ve velilerin bütçesine yeni bir külfet daha eklenmiş oldu.

Servis esnafının yüzde 10 zam talebi İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından yüzde 4’e çekildi. Fiyatlar kilometreye göre belirlenirken, en düşük ücret 140 liraya, en yüksek ücret de 345 liraya çıktı.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) yönetiminin UKOME yetkilileri ile yaptığı görüşmeden nihai karar çıktı. Görüşmede odanın yüzde 10 zam talebi kabul görmedi, oran yüzde 4’e indirildi. Buna göre velilerden 0-1 kilometre için 140 lira, 1-3 kilometre için 155 lira, 3-5 kilometre için 165 lira alınacak. En uzak mesafe olarak kabul edilen 25 kilometre için de 345 lira talep edilecek.

PAZARLIK AÇIKLAMASI

Okul servis yöneticileriyle vatandaşın pazarlık yapabileceğine ilişkin alınan kararı değerlendiren Okul Servis Araçları Odası Başkanı Hamza Öztürk ise şöyle konuştu: “Burada bir yanlış anlaşılma var. Burada yapılacak olan okullardaki komisyonların devre dışı bırakılıp servisçiyle öğrenci velisinin bire bir anlaşmaya dayalı olarak taşıma yapması teşvik ediliyor. Pazarlık dün de vardı yarın da olacak. Burada vatandaşımızın gücünün yettiğini ödemesi için aracıların devreden çıktığını varsayarak bir iyileştirmenin olabileceği konusuyla ilgili bir çalışma var. Bu yeni bir çalışma değil. Aracıların çıkmasıyla vatandaşa yansıyan bir indirim oranının olmasıdır. İki türlü bir pazarlık vardı. Okula yapılacak bağış pazarlığı vardı. İyi niyetli komisyonlar da vatandaşın ödeyeceği pazarlığı yapıyordu. O pazarlıklar yapıldığı zaman dışarıdaki stantta velinin pazarlık gücü kalkıyordu. Komisyon yaptı biz burada indirim uyguluyoruz deme hakkımız vardı. Komisyonlar bu karara göre devre dışı kalacağından zaten o standa vatandaş gelecek. Burada servisçiyle bire bir muhatap olma şansını yakalayacak.” (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Esad yanlıları huzursuzluk çıkarıyor'

SONRAKİ HABER

'AVM’li değil Ağaçlı Yol istiyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...