12 Eylül 2013 13:16

Antik Hıristiyan köyünde çatışmalar sürüyor

Suriye'de antik dönemden kalma bir Hıristiyan köyü olan Maaloula'da el Nusra Cephesi militanları ile Suriye ordusu arasındaki çatışmalar sürüyor.Suriye ordusunun bölgedeki hakimiyeti yeniden sağladığı öğrenilirken, halen çevredeki tepelere gizlenmiş 200 kadar el Nusra'cının olduğu iddia edildi.Muhabirleri k&oum

Antik Hıristiyan köyünde çatışmalar sürüyor
Paylaş

Suriye ordusunun bölgedeki hakimiyeti yeniden sağladığı öğrenilirken, halen çevredeki tepelere gizlenmiş 200 kadar el Nusra'cının olduğu iddia edildi.

Muhabirleri köyde olan Rusya merkezli RT.com'un haberine göre El Nusra'nın köye yönelik saldırıları geçtiğimiz Çarşamba başladı. Dün Suriye ordusunun 8 el-Nusra'cıyı öldürdüğü, 20'sini de yaraladığı bildirildi.

2 bin kişinin yaşadığı köy, Şam'ın 60 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor. Ortodoks Hıristiyanlığın önemli merkezlerinden biri olan köy, Hz. İsa'nın konuştuğuna inanılan Aramice dilinin halen yaşadığı sayılı bölgeden biri.

UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine de önerilen köy, stratejik öneme de haiz. Maaloula, Şam ve Humus arasındaki otoyol üzerinde yer alıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Putin'den, ABD'ye 'Suriye' uyarısı

SONRAKİ HABER

Ücretlerini isteyen 126 işçi işten çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...