12 Eylül 2013 09:51

Bilirkişi, hard diski iki kere silmiş

Eskişehir'de 2 Haziran'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ilgili cumhuriyet savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Ali İsmail Korkmaz ailesinin avukatlı

Bilirkişi, hard diski iki kere silmiş
Paylaş

Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilen iddianame Eskişehir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin, 15 gün içerisinde iddianameyi kabul edip etmeyeceğine karar vereceği belirtildi. Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan 21 sayfalık iddianamede Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili olarak tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan (41), fırın sahibi İsmail Koyuncu (35), akrabaları Ramazan Koyuncu (27) ve Muhammet Vatansever (32) ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar'ın (20) yanısına ifadeleri alınıp serbest bırakılan polis memurları Şaban Gökpunar (36), Hüseyin Engin (43) ve Yalçın Akbulut'un (36)yargılanmaları talep edildi.

İddianamede Korkmaz ailesinin avukatlığını aralarında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da bulunduğu Ankara, Eskişehir ve Hatay barolarına kayıtlı 13 avukat üstlendi. Sanıkların ise şu an için 2 avukatının olduğu kaydedildi.

40 kamera görüntüsü incelenerek hazırlanan iddianamede polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın uğradığı saldırı sonrası kaldırımda oturan Ali İsmail'in kafasına üç kez tekme attığı da yer aldı.

Korkmaz’ın öldürülmesine ilişkin iddianamede, gencin başına tekme atarak ölümüne yol açan polis memuru Mevlüt Saldoğan ile diğer üç polis ve dört sivil saldırgan arasında ‘fikir ve eylem birliği’ olmadığı iddia edildi. Meşe odunuyla görüntülenen Serkan Kavak’ın dosyasının da bağımsız bir suç işlediği gerekçesiyle dosyadan ayrıldığı anlaşıldı.

Eskişehir’de Gezi eylemlerinde Ali İsmail Korkmaz ’ın dövülerek öldürülmesine ilişkin soruşturmada, Jandarma Kriminal Dairesi’nin verdiği raporla, kayıp olduğu iddia edilen Harman Ermek Fırını’nın güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıkarılmıştı.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre raporda, kayıtların 6 Haziran 2013’te fırıncı İsmail Koyuncu tarafından iki kez formatlama yoluyla silindiği ve ertesi gün polise verildiği saptandı.

Jandarmanın raporunda, fırına ait kaydın yalnızca 6 Haziran’da değil, 21 ve 22 Haziran’da iki kez silindiği belirlendi. Fakat hard diskin bu tarihte, bilirkişi sıfatıyla görevlendirilen Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Serkan Uğurluoğlu’nda olduğu anlaşıldı. Uğurluoğlu’nun, hard diski birer gün arayla iki kez daha formatlayarak sildiği saptandı. Uğurluoğlu, 26 Haziran tarihli raporunda, “Fırına ait diskin içeriğinde herhangi bir veri tespit edilememiş, disk boş olarak görülmüştür” demişti. Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı, bilirkişi Uğurluoğlu’nun bu görüntüleri kasıtlı mı yoksa yanlışlıkla mı sildiğinin belirlenmesi için TÜBİTAK ’tan görüş istedi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Polis saldırırken İstanbul Valisi: Ohoh

SONRAKİ HABER

'Hepimiz Ahmet Atakan'ız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...