11 Eylül 2013 21:01

Köylülerin yol isyanı!

Muş’un merkez Yazla Deresi’nden, Bostankent’e kadar olan 25 kilometrelik uzaklıktaki onlarca köyün kullandığı kara yolunun bozuk olması ve yıllardır yenilenmemesi sürücüler ile köy halkını isyan ettirdi.Eriyen kar suları ve yağmurların köstebek yuvasına çevirdiği kara yolunda yolculuğun bir işkenceye dönü

Köylülerin yol isyanı!
Paylaş

Eriyen kar suları ve yağmurların köstebek yuvasına çevirdiği kara yolunda yolculuğun bir işkenceye dönüştüğünü, araçların ise hurdaya döndüğünü belirten köylüler, sürücülerle birlikte yolda eylem düzenledi.

TRAFİĞE KAPATTILAR

Yaklaşık 100 kişilik grup, Gümüşali köyü mevkiinde araçların kontaklarını kapatarak yolu ulaşıma kapattı. Yolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapatan şoför ve köylüler İl Özel İdaresi ve Muş milletvekillerini protesto etti. Sürücüler, araçlarını iki haftada bir bakıma götürdüklerini belirterek, “Kazandığımızı sanayideki ustalara ya da yedek parçacılara veriyoruz. 2013 model bir minibüs bu yolda çalıştı mı hurdaya döner” dedi.
Eyleme katılan Dereyurt köyü muhtarı Mustafa Çetin, yolun onarılması için başvurmadıkları yer kalmadığını, ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Grup köy yolunun yıllardır bu durumda olduğunu hatırlatan Çetin, “Sesimizi Başbakan’a duyurmak istiyoruz. Bu yolda yolculuk yapmak işkenceye dönüyor. Bu nedenle kimse köyünden ayrılmak istemiyor. Artık dayanacak güçümüz kalmadı. Hastalanıp hastaneye gidenler birkaç gün kendine gelemiyor. Seçim zamanı gelip oy istemesini bilen siyasileri istemiyoruz” diye konuştu.

ASVALT SÖZÜ

Eyleme katılan köylerin muhtarları, kent merkezine gelerek İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür’ü makamında ziyaret edip sorunlarını bir kez daha anlattı. Genel Sekreter Yentür, bu yıl içinde yola malzeme dökerek genişletme çalışması yapacaklarını ve gelecek yıl da yolun asfaltlanacağını belirtti. (Muş/DHA)


ODTÜ YOLU İLKELERE AYKIRI

Mimarlar Odası Ankara Şubesi son günlerde gündemden düşmeyen ODTÜ’den geçecek  yol ve Tuzluçayır’da temeli atılan  cami-cemevi projelerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve Sekreter Tezcan Karakuş Candan, Ulaşım Plancısı Erhan Öncü’nün hazırladığı rapora göre ODTÜ’den geçecek yolun nazım imar planına aykırı olduğunu aktardılar.  
Öncü’nün ODTÜ yoluyla iligili bilimsel rapor hazırladığı bilgisini veren Candan, raporda ODTÜ’ye yapılmak istenen yolun  hiçbir şekilde trafiği rahatlatmayacağını söyledi. Öncü’nün hazırladığı rapora göre, ODTÜ’den geçecek yolun 2023 Nazım İmar Planı kapsamında görüldüğünü belirten Candan, Nazım İmar Planı’nda ulaşıma yönelik stratejik kararların verilemeyeceği ve bunun imar planlamasına aykırı olduğunu dile getirdi.
Candan, Eskişehir yolundaki trafik yoğunluğunun ancak yolun metro ile desteklenmesi ile azaltılabileceğini söyledi. Candan, ODTÜ’den geçirilmesi planlanan her iki yol için Şube olarak mahkemeye başvurduklarını da hatırlattı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

5 bin nere biz nereyiz hâkim bey!

SONRAKİ HABER

Vadedilmiş bir sergi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa