11 Eylül 2013 20:50

Rusya’da çay tanıtımı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından yürütülen ve Ekonomi Bakanlıklarının koordinasyonundaki Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE)  kapsamındaki ‘Çay Kümesi’ projesi çerçevesinde, projede yer alan 5 firmanın ürünleri, 16 -19 Eylül 2013 tarihleri ara

Rusya’da çay tanıtımı
Paylaş

TÜRKİYE’NİN ÇAYI DOĞAL

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, çay ürününün tanıtımında yaşanan yetersizlikten kaynaklanan sorunlardan dolayı ihracatın çok düşük kaldığını söyledi. Gürdoğan, buna karşın, Türk çayının doğallığı, katkı içermemesi, damak tadının ve aromasının mükemmelliği gibi birçok üstünlükleri taşıması nedeniyle ihracat şansının çok yüksek olduğuna vurgu yaparak, “Uluslararası piyasalardaki her ülke tüketici trendlerine uygun ürün ve üretim gerçekleştirilmesi ile çay ihracatının büyük bir atılım yapacağına inanıyoruz” diye konuştu.


2013 YAŞ ÇAYINA 12 KURUŞLUK DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

Yaş çay ürünü destekleme ödemeleri kamu sektörü veya özel sektör işletmelerine başvuruda bulunan ve 2013 yılı üretim sezonunda da üreticiliği devam eden ruhsatlı üreticiler ile ilk defa 2013 yılı üretim sezonunda yaş çay yaprağı üreterek satışını yapan, ruhsatlı üreticilere yapılacak. Ruhsatlı üreticilere 2013 yılı yaş çay ürünü için fark ödemesi desteği yapılacak. Fark ödemesi desteği kilogram başına, 12 kuruş olacak. (RİZE)

ÖNCEKİ HABER

TGS: Emir ve Yılmaz için adalet istiyoruz

SONRAKİ HABER

5 bin nere biz nereyiz hâkim bey!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...