11 Eylül 2013 20:48

TGS: Emir ve Yılmaz için adalet istiyoruz

Doğan Haber Ajansı muhabirleri Cem Emir (26) ve Sebahattin Yılmaz (56), Van’da görev yaptıkları sırada, 9 Kasım 2011’de meydana gelen ikinci depremde çöken Bayram Otel’in enkazında can vermişlerdi. Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi bir açıklama yaparak, Emir ve Yılmaz için adalet istedi.TGS, “Meslektaşlar

TGS: Emir ve Yılmaz için adalet istiyoruz
Paylaş

TGS, “Meslektaşlarımız bir afet ya da kazanın değil, göz göre göre işlenen bir iş cinayetinin kurbanı oldular.  Cinayet diyoruz, çünkü meslektaşlarımızla birlikte 24 kişinin yaşamını yitirdiği Bayram Otel’de 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen ilk büyük depremin ardından hiçbir hasar tespit çalışması yapılmamıştı. Van’da haber takibi için bulunan meslektaşlarımızın, depremzedelere yardım için gelen doktorların, inceleme yapan uzmanların, “sağlam olduğu iddia edilen” otelde kalmalarına göz yumulmuştu. Üstelik yetkililer, deprem sonrası tüm önlemlerin alındığını, Van’ın artık Türkiye’nin deprem bakımından en güvenli ili olduğunu, hasar tespit çalışmalarının yüzde 95 oranında tamamlandığını beyan etmişlerdi. Ne yazık ki, ilk depremden yalnızca 16 gün sonra meydana gelen ikinci deprem, yetkililerce yaratılan bu pembe tablonun koca bir yalandan ibaret olduğunu açıkça ortaya koydu.”dedi.
24 kişinin yaşamını yitirmesinden, yalnızca otel sahibi Tevfik Bayram değil, otelde hasar tespit çalışması yapmayan AFAD yetkilileri, Van eski Valisi Münir Karaloğlu, AFAD’dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın da sorumlu olduğunu vurgulayan TGS, yalnızca Tevfik Bayram’ın sanık olarak yargılandığını hatırlattı.  12 Eylül’de Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 8’inci duruşmasında kararın açıklanması beklendiğini hatırlatan TGS, “Meslektaşlarımızın aileleri, iki yıldır iş cinayetlerinde yaşamını yitiren diğer işçilerin aileleriyle birlikte, ADALET talebiyle mücadelelerini sürdürüyorlar. Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak, meslektaşlarımızın ailelerinin ve yürüttükleri haklı mücadelenin yanında olduğumuzu duyuruyoruz. Görevini yapmayan yetkililer yüzünden Bayram Otel’de yaşamını yitiren meslektaşlarımız ve tüm yaşamını yitiren yurttaşlarımız için adalet istiyoruz.”dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okul sıralarındaki tehlikelere dikkat!

SONRAKİ HABER

Rusya’da çay tanıtımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...