11 Eylül 2013 18:21

Ziyarette CHP'li vekile 'süreç' eleştirisi

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli'nin makamında ziyaret ettiği Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, ziyarette CHP'nin Kürt sorununun çözümünde takındığı tavrı "CHP barış sürecinde yeterince rol oynamadı" sözleriyle eleştirdi.Bazı temaslarda bulunmak üzere Hakkari'de bulunan CHP Bursa Milletvekili Sena

Ziyarette CHP'li vekile 'süreç' eleştirisi
Paylaş

Bazı temaslarda bulunmak üzere Hakkari'de bulunan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, CHP Hakkari İl Başkanı Mehmet Baş ile birlikte Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bedirhanoğlu, "Barış sürecinin başlaması ile birlikte ümitli bir pozisyona geçerken endişeler de vardı. Çünkü geçmişte de Kürt halkı aldatmaca oyunlarla hep aldatılmış, umarım bu sefer öyle olmaz. Çünkü en azından bu 7 aydır Hakkari'de cenaze görmedik. Bir çatışma yaşanmadı. Hemen hemen hiçbir yerde bir can kaybı olmadı. Elbet teki bu sevindiricidir. Bunun devam etmesi ve sonuca ulaşması bütün halkın temennisi ve bizim de temennimizdir" dedi. Başlatılan süreçle birlikte CHP'nin bu süreçte takındığı tavrı eleştiren Bedirhanoğlu, "Barış sürecinde CHP'nin tavrı çok önemliydi. Doğrusu şimdiye kadarki tavrı bizim beğenmediğimiz, tercih etmediğimiz bir tavırdır. Ana muhalefet partisinin Türkiye'nin en eski partisi olarak bu süreçte çok daha fazla aktif olması, daha fazla rol alması gerekirdi. Beklenti o yöndeydi. Fakat maalesef o beklenti gerçekleşmedi. Bu konuda halk son derece CHP'den şikayetçi, AKP'den endişeli. CHP barış sürecinde yeterince rol oynamadı. Siyaset halkın beklentilerini karşılama sanatıdır. Bu konuda CHP'den beklenen pozisyon yok" dedi.

'BİZE HAKARET EDEN BİR ANLAYIŞI DESTEKLEMEMİZ BEKLENMESİN'

Türkiye'yi Kürtçe eğitimin değil, Türkçe eğitimin böldüğünü ifade eden Bedirhanoğlu, "Neden Türkçe eğitim Türkiye'yi bölmüyor da, Kürtçe eğitim Türkiye'yi bölüyor. Kürtçenin böyle bir özelliği mi var? Yoksa doğuştan bu halkın kazandığı bu hak birilerinin onayına mı bağlanmış? Kürtlerin kendi anadili ile eğitim yapması CHP, MHP, AKP veya Türk devletinin onayına mı bırakılmış? Dünyada böyle bir kural var mıdır? CHP bunun siyasetini yapıyor. Diğer partilerle birlikte oy birliği ile yapıyorlar. Bence bu CHP için bir ayıp. 'Sosyal demokratım' diyen bir partinin bunu yapmaması lazım. Bu bize hakaret eden bir anlayıştır. Bu yüzden böyle bir anlayışı kabul etmiyoruz. Bu nedenle bize küfür eden, bize hakaret eden bir anlayışla birlikte olmamızı, desteklememizi kimse bizden beklemesin. CHP Kürtlere karşı olan politikasını bir an önce gözden geçirmelidir" diye konuştu.

KALELİ, PARTİSİNİ SAVUNDU

CHP'nin çok eski bir parti olduğunu ve bu nedenle genele hitap etmesi gerektiğini dile getiren CHP Milletvekili Sena Kaleli ise, Bedirhanoğlu'nun eleştirilerine karşı partisini şu ifadelerle savundu: "CHP bir kitle partisi. Doğal olarak partimizin geçmişten bu yana yanlışları da, doğruları da olmuştur. Geçmişte Kürt sorununun çözümü ile ilgili çok daha önemli eylemleri ve söylemleri olmuştur. Bunları yaparken bir takım bedelleri de olmuştur. Türkiye partisi olmanın tüm bölgelerde siyaset yapmanın maalesef hassas noktaları oluyor. Ama CHP kurulduktan sonra kendi ilkelerine, değerlerine sosyal demokrasi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm unsurlarını, tüm halk ve kimliklerini hiçe saymayacak şekilde bir araya getirecek formüller üretme konusunda da bir takım hareketlerde de bulunmuştur." (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltı işlemi yapmadan serbest bıraktılar!

SONRAKİ HABER

Yol kesme sonrası operasyon!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...