11 Eylül 2013 16:53

‘Başörtülü kadına engel oldu’ iddiasına aileden yanıt

ODTÜ’de öğrenci kayıtları sırasında ‘başörtülü bir kadına engel olduğu’ yönünde iddialara maruz kalan Heyem Nisan Yiğit’in ailesi Hamide Yiğit ve İlhan Yiğit, konuyla ilgili iddialara cevap verdi.Sosyal medya başta olmak üzere birçok alanda kızlarının ölüm, tecavüz gibi tehditlere maruz ka

‘Başörtülü kadına engel oldu’ iddiasına aileden yanıt
Paylaş

ODTÜ’de öğrenci kayıtları sırasında ‘başörtülü bir kadına engel olduğu’ yönünde iddialara maruz kalan Heyem Nisan Yiğit’in ailesi Hamide Yiğit ve İlhan Yiğit, konuyla ilgili iddialara cevap verdi.

Sosyal medya başta olmak üzere birçok alanda kızlarının ölüm, tecavüz gibi tehditlere maruz kaldığını aktaran aile, Başbakan’ın açıklamalarından cesaret alan ‘İslamcı’ kesimlerin lince dönüşen iftiralarını artırdığını vurguladı. Birçok yerde kızlarının ev adresine kadar varan kimlik bilgilerinin ve fotoğraflarının yayınlandığını söyleyen aile, “hala basında “başörtülü öğrencilerin kaydının engellenmesi” olarak yer alması nedeniyle,  bu yalan ve iftiraları teşhir etmek, gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak ve siyasi iktidarın gündem değiştirerek ne amaçladığını görünür kılmak zorunlu hale gelmiştir” ifadelerini kullandı. Aile, 7 Eylül akşamı polislerin evlerine gelerek, hakkında yakalama veya gözaltı kararı olmamasına kızlarının karakola götürüldüğünü söyledi.

Kızlarının, cemaat yurtlarına öğrenci kapmak için “ODTÜ yurtları fuhuş yuvasıdır, merdiven altlarında düşük yapıyorlar” karalaması yapanları protesto ettiğini belirten aile, “bu yalan, taciz ve iftiraları ortaya koyanların başörtülü olması, onların bu çirkin davranışının protesto edilmesine engel değildir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan kurmaylarıyla çözüm sürecini görüştü

SONRAKİ HABER

Can Dündar Cumhuriyet’te yazacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...