11 Eylül 2013 16:43

Tüzel, Feniş işçilerini ziyaret etti

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, ücret alacakları için fabrikayı işgal eden Feniş işçilerini ziyaret etti. Fabrika yemekhanesinde toplanan işçilerle sohbet eden Tüzel’e, Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç da eşlik etti.Fabrika girişinde Evrensel gazetesi ve Hayat televizyonu muhabirlerine engel ol

Tüzel, Feniş işçilerini ziyaret etti
Paylaş

Fabrika girişinde Evrensel gazetesi ve Hayat televizyonu muhabirlerine engel olmaya çalışan güvenlik görevlilerine rağmen işçiler, gazetecileri yemekhaneye aldı.

İlk olarak söz alan Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Feniş’in yaşadığı süreci bir kez daha anlatıp, Levent Tüzel ve Emek Partisi (EMEP) Gebze İlçe yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İstanbul Bağımsız Milletvekili ve EMEP eski Genel Başkanı Levent Tüzel ise “12 Eylül darbesinden itibaren işçi hakları tamamen görmezden gelindi ama buradaki önceliğimiz sizin tekrar iş başı yapmanız. Buraya gelirken sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını dinledim ona göre ülkenin ekonomisi ‘maşallah’ iyi gidiyor. Ancak durumun böyle olmadığını buradan görebiliyoruz. Alüminyum sektöründe Türkiye hatta dünya lideri sayılabilecek bir firma bir anda tepe taklak olup üretim yapamaz hale gelmiş. Fabrikada işler iyiyken sizi düşünen yok ama patronla banka arasında çıkan bir sorunda acıyı ilk biz çekiyoruz. Ülkenin dört bir yanında fabrika direnişleri var siz de 420 işçi olarak artık bu mücadeleye katılmış bulunuyorsunuz, yolunuz, yolumuz açık olsun” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Levent Tüzel işçilerin sorularını yanıtladı. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakan'dan, yeni Türk-İş başkanına ziyaret

SONRAKİ HABER

Ana dilde eğitim için eylemler sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...