11 Eylül 2013 15:15

Mezarlığa saldırı protesto edildi

MEYADER Silopi Temsilciliği, Bagok Dağı zirvesinde bulunan PKK’lilerin mezarlarının askerler tarafından tahrip edilmesini protesto etti.BDP Şırnak İl Eş Başkanı Hame Akti, BDP'li yöneticiler, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Belediye Başkan Vekili Abdülkerim Sönmez, MEYA-DER yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra y&

Mezarlığa saldırı protesto edildi
Paylaş

MEYADER Silopi Temsilciliği, Bagok Dağı zirvesinde bulunan PKK’lilerin mezarlarının askerler tarafından tahrip edilmesini protesto etti.

BDP Şırnak İl Eş Başkanı Hame Akti, BDP'li yöneticiler, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Belediye Başkan Vekili Abdülkerim Sönmez, MEYA-DER yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş Laleş Kültür Sana Merkezi önünde biraraya geldi. Kitle Sanat Sokağı'na doğru yürüyüşe geçti. Alkış, zılgıt, ıslık ve sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüşe esnaf ve yurttaşlar da alkış ve zafer işaretleri ile destek verdi.

Sanat Sokağında kitle adına açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Kunur, 2 Eylül'de Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulunan Bagok Dağı'nda "Agit Suruç Mezarlığı"nın askerler tarafından tahrip edildiğini hatırlatarak, bunun ne din ne de insanlık ahlakında yeri olduğunu ifade etti. Kunur, “Kürt halkının evlatlarına yapılan bu vahşi saldırı bütün Kürt halkına karşı yapılan bir saldırıdır. Yapanlar insanlıktan nasibini almamıştır. Kürt halkının evlatlarının kemiklerine bile tahammülleri yok. Yapılan bu çirkin yaklaşımı lanetleniyoruz" dedi. Açıklama alkış, ıslık ve zılgıtlarla sonlandırıldı. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Biyokaçakçılara ceza yağdı

SONRAKİ HABER

Polis dün gaz fişeği destanı yazdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...