11 Eylül 2013 13:39

Van'da uzun namlulu silahlarla baskın: 4 gözaltı

Van'da özel harekat ve TEM polisleri tarafından yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların sayısı 4'e yükseldi. Baskının şokunu yaşayan yurttaşlar, uzun namlulu silahlarla polislerin kendilerini yerlere yatırdığını ve evlerini dağıttığını söyledi.Van'ın Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde sabah saatlerinde özel ha

Van'da uzun namlulu silahlarla baskın: 4 gözaltı
Paylaş

Van'da özel harekat ve TEM polisleri tarafından yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların sayısı 4'e yükseldi. Baskının şokunu yaşayan yurttaşlar, uzun namlulu silahlarla polislerin kendilerini yerlere yatırdığını ve evlerini dağıttığını söyledi.

Van'ın Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde sabah saatlerinde özel harekat ve TEM polisleri tarafından düzenlenen ev baskınlarında Seyvan Kurt, Piroze Olğan ile çocukları M.O. (16) ve Eşref Olğan gözaltına alındı. Evlerde arama yapan polislerin evlerin içine ayakkabılarıyla girdiği ve ev eşyalarını dağıttığı öğrenildi. Gözaltıların gerekçesi öğrenilmezken, gözaltına alınanların Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

Sabah erken saatlerde evlerine baskın yapılan Feyruz Kurt, kapıda polisleri görünce korkudan ne yapacaklarını şaşırdıklarını dile getirerek, "Ben kapıyı açmaya gelene kadar, küçük oğlum gidip kapıyı açtı. Ayakkabılarla, hiçbir gerekçe göstermeden evin içine girdiler. Özel harekat polisleri uzun namlulu silahlarla kızımı ve oğlumu yüz üstü yere yatırdılar. Bizi yerlere yatırdılar. Evin her yerini alt üst ettiler. Eşyalarımızı kullanılmaz hale getirdiler. Çocuklarım hala titriyor. Korkudan ne yapacaklarını bilmiyorlar. Küçük çocuklarımdan başka kimse evde yoktu. Polise, 'Babaları yok karışmayın' dedim, dinlemediler. Oğlum Seyvan'ın ellerine kelepçe takarak, gözaltına aldılar. Ben engel olmaya çalıştım, dinlemediler. Arkasından gitmemize izin vermediler" dedi.

Evlerine baskın düzenlenen bir diğer mahalle sakini Musa Olğan ise, polislerin eşi ve 2 oğlunu gözaltına aldığını söyledi. Olğan, "Sabah 04.00'te, 22 özel hareket polisi eve baskın düzenledi. Kapıyı tekmeleyerek kırdılar. Ayakkabılarla yataklarımızın, yorganlarımızın üzerinde gezerek, evi aradılar. Küçük oğlumu kelepçeleyerek dışarı götürdüler. Benim karnıma silahın namlusunu dayadı. Köyde korunmak için aldığım ruhsatlı tüfeğime el koydular. Daha sonra eşim ve büyük oğlumu da gözaltına alıp emniyete götürdüler. Evde bulunan eşyaları caddeye kadar sürüklediler" diye konuştu. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

12 Eylül müzesi Gezi ruhuyla açıldı

SONRAKİ HABER

Eser, cezaevinden gözyaşları arasında çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...