11 Eylül 2013 10:56

Muhalefetin kimyasal kullandığına dair kanıtlar BM'de

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Suriye’de muhaliflerin kimyasal saldırıyı gerçekleştirdiğine dair kanıtları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunduklarını açıkladı. Puşkov, Duma’nın konuyu gün içindeki oturumunda ele alacağı bilgisini de verdi.Suriye&r

Muhalefetin kimyasal kullandığına dair kanıtlar BM'de
Paylaş
Faruk Akkan / Fuat Seferov


Suriye’de sadece hükümetin değil, muhalefetin de elinde kimyasal silahlar olduğunu söyleyen Puşkov, “Militanların bu silahları birkaç kez kullandığına dair de şüpheler var…” dedi.

Puşkov, Suriye’de bulunan BM İnsan Hakları gözlemcilerinden Carla Del Ponte’nin Halep yakınlarında Mart ayında militanların kimyasal silah kullandığına dair değerlendirmesi olduğunu hatırlattı.

Moskova’nın militanların kimyasal silah kullandığına dair yeterli kanıtlara sahip olduğunu kaydeden Puşkov, “Rusya bu kanıtları az önce BM Güvenlik Konseyi’ne sundu” bilgisini aktardı.

ABD’de savaş isteyenlerin aktif olmaya devam ettiği eleştirisi getiren Puşkov, “Rusya’nın barışçıl önerisine rağmen, bunlar Suriye’ye askeri operasyon yapılmasını istiyor. Libya’da 60-90 gün süren saldırılar gibi. Rusya’nın barışçıl planını baltalamak istiyorlar. Bu süreç başladı. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklamalar geliyor. ABD Başkanı Barack Obama’nın ulusal güvenlik danışmanı Rusya’nın planından sonuç alınamayacağını ve ABD’nin askeri saldırıya hazır olması gerektiğini öneriyor” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın barışçıl önerisi ile ilgili yeni provokasyonların da olabileceği uyarısında bulunan Rus vekil, ihtilafta yer alan bazı merkezlerin Rusya planını baltalamak için çalıştıklarını söyledi. Puşkov’a göre bazı Arap ülkelerindeki güçler askeri çözümü tek alternatif olarak görüyor. (Moskova/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da en az 41 gözaltı yaşandı

SONRAKİ HABER

Fatma Şahin'e Pınar Selek tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...