11 Eylül 2013 10:22

İstanbul'da en az 41 gözaltı yaşandı

İstanbul'da Ahmet Atakan'ın ölümü üzerine yapılan protesto eylemlerine polisin müdahale etmesi ile başlayan çatışmalar gece boyunca devam etti. Çatışmalarda çok sayıda kişi yaralanırken, en az 41 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.Hatay'da polis saldırısı sırasında yaşamını yitiren Ahmet Atakan i&cce

İstanbul'da en az 41 gözaltı yaşandı
Paylaş

Hatay'da polis saldırısı sırasında yaşamını yitiren Ahmet Atakan için İstanbul'un birçok merkezinde alanlara çıkan binlerce yurttaşa polisin müdahalesi ile başlayan çatışmalar, gece boyunca devam etti. Taksim'de başlayan çatışmalar İstiklal Caddesi, Tarlabaşı ve Cihangir'e yayılarak geç saatlere kadar sürdü.

Cihangir'de birçok noktada bariyer kurup ateş yakan yüzlerce kişiye polis, gaz bombası, boyalı mermi ve tazyikli su ile müdahale etti. Kitle ise havai fişek, taş ve soda şişeleri ile polislere karşılık verdi. Sık sık "Ahmet'in katili AKP'nin polisi", "Hepimiz Ahmet'iz öldürmekle bitmeyiz", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atılarak, duvarlara yazılamalar yapıldı. Polisin barikatları kaldırmak için iş makinelerini kullanması dikkat çekti. Öte yandan geç saatlerde Kadıköy'de, AKP İlçe Örgütü binasına yürümek isteyen yüzlerce kişiye de polisin müdahalesi sonrası çatışma çıktı. Söğütlüçeşme'den Boğa Meydanı'na kadar yayılan çatışmalarda birçok noktada kurulan barikatların ardından, polislerle çatışmalar geç saatlere kadar devam etti. Çok sayıda kişinin yaralandığı çatışmalarda, İstanbul Barosu'nun yaptığı açıklamada en az 41 kişinin gözaltına alındığını kaydetti. Gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şu şekilde: "Azelya Tanrıverdi, Alpay Erol Vural, Esra Uslu, Taylan Özgür, Nisan Ak, Sercan Çakır, Murat Ergin, Faruk Vural, Sakine Yıldırım, Barış Karabulut."

Gazi Mahallesi'nde Erdal Kambur isimli genç başına gaz bombası kapsülü isabet etmesi sonucu yaralanırken, Taksim'de gerçekleşen polis müdahalesinde de Vagus Tv Muhabiri Rabia Çelik, Asuman Yaşar Onur Taş, Ercan Altın, ÖDP İstanbul İl Başkanı Avni Gündoğan polisin attığı plastik mermilerle yaralandı. Çatışmalarda yaralan Melih Dalbudak isimli yurttaşın ise kafa travması geçirdiği öğrenildi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Obama: İşgal yol, şimdilik

SONRAKİ HABER

Muhalefetin kimyasal kullandığına dair kanıtlar BM'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa