11 Eylül 2013 09:38

ETİ Krom işçileri patronun çarpıtmalarına tepkili

Elazığ Eti Krom AŞ’de çalışan yaklaşık 600 işçinin başlattığı grev 20’nci gününü geride bıraktı. İşverenlerin yaptığı ortak açıklamayla grevi karalaması ve işçileri haksız göstermesi üzerine işçiler önceki gün fabrika ocaklarına gidip tepki gösterdi.İşçilerin grevine ili

ETİ Krom işçileri patronun çarpıtmalarına tepkili
Paylaş
Özkan Zülfikar

İşçilerin grevine ilişkin Erözsoy, Denson, Karaca ve Nurfa madencilik ortak bir açıklama yaparak, eylemde olan işçilerin müteahhit işçileri olduğunu ve eylemle Eti Krom AŞ’nin bir ilgisinin olmadığını da savunmuştu. Eylemi karalayan işveren açıklamasında, eylemin ekonomiye de zarar verdiği belirtilmişti.

AÇIKLAMA GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Yerel gazete ve televizyonlarda patronların yapmış oldukları basın açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden  işçiler önceki gün fabrika ocaklarına giderek iş bırakmayan işçilere ve işverenlere tepki gösterdi. İşverenlerin yapmış olduğu açıklamada greve giden işçileri haksız olarak nitelendirilmesine tepki gösteren işçiler “Biz fabrikaya on yılını vermiş işçileriz. Madem marjinaldik teröristtik neden çalıştırdınız onca yıl bizi” dedi.

Maaşlarını her ay belli zamanda aldıklarını  ifade eden işçiler “Biz maaşımızı almıyoruz demiyoruz. Ama yarısını  elden yarısını bankadan alıyoruz diyoruz. Yarısını bankadan alınca sigorta primimiz asgari ücret üzerinden yatırılıyor ve biz buna tepki gösteriyoruz” dedi. Bunun aynı  zamanda suç duyurusu niteliği taşıdığını dillendiren işçiler “SGK müfettişlerini uyarıyoruz. Taşeron firmalar vergi kaçırıyor” diye konuştu.

Öte yandan yıllık izinlerinin kullandırılmadığını da sözlerine ekleyen işçiler, işverenin yaptığı açıklamanın tamamen çarpıtılmış olduğunu söyledi.

Uygun elbise verilmesi ve iş güvenliği konularına da değinen işçiler “Ramazan bayramından 3 gün önce bir arkadaşımız yaşamını yitirdi biri ağır yaralandı. Bayramdan 2 gün sonra da yine bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Evet ambulans var 3 tane. Sağlık personeli de var ancak yeterli müdahalede bulanacak ekipman yok.Yapılan işe yetersiz geliyor” ifadesini kullandı. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Al birini vur ötekine hepsi aynı!

SONRAKİ HABER

İşçilerden özelleştirme karşıtı kampanya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...