11 Eylül 2013 09:31

Gazetecilere yönelik polis saldırısı kınandı

SON günlerde Ankara'da gazetecileri hedef alan polis şiddetine meslek örgütlerinden tepki geldi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi siyasi iktidarın, gerçekleri yansıtmaya çalışan gazetecileri baskı altına almaya çalıştığını söyledi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay d

Gazetecilere yönelik polis saldırısı kınandı
Paylaş

SON günlerde Ankara'da gazetecileri hedef alan polis şiddetine meslek örgütlerinden tepki geldi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi siyasi iktidarın, gerçekleri yansıtmaya çalışan gazetecileri baskı altına almaya çalıştığını söyledi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay da basına saldıran polislerin bulunması için İçişleri Bakanı'nı göreve çağırdı.
AKP'nin toplumun barışçıl talerlerine kulak vermek yerine şiddette başvurduğunu belirten İpekçi,  gerçekleri yansıtan basın mensuplarına polisin saldırmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. AKP'nin Eylül sendromunun halka yönelik katliama dönüştüğünü vurgulayan İpekçi, hiçbir gücün gazetecilerin görevini yapmasını engellememesi gerektiğini belirtti. Gözü önünde bir foto muhabirinin kafasından yaralandığını anlatan İpekçi, topluma yönelik şiddetin artık basını hedef almaya başladığını ifade etti.
Abakay da yaptığı yazılı açıklamada, suç işleyen görevliler cezalandırılmadığı için saldırıların basına da yöneldiğini belirtti. İçişleri Bakanlığı'nı sürekli hale gelen gazeteci saldırılarını durdurmaya ve sorumluları cezalandırmaya davet eden Abakay, yapılan saldırıları basın özgürlüğünü engellemek olarak değerlendirdi. Evrensel Gazetesi ve Hayat TV muhabirleri Hasan Akbaş ve Birkan Bulut ve Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Necati Savaş'a yönelik saldırılara dikkat çeken Abakay, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Abakay, mağdur gazetecilerin eylemci ya da meraklı vatandaş değil, sadece görevlerini yapan kişiler olduğunu kaydetti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hükümet güven artırıcı adımları atmalı

SONRAKİ HABER

'Gezi davası'nda tahliye yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...