26 Mayıs 2011 10:43

Mutlu Akü grevi anlaşmayla sonuçlandı

TUZLA’da kurulu Mutlu Akü’de Petrol-İş Sendikası üyesi işçilerin grevi 5 saatte sonuç verdi. Patronla yapılan görüşmede işçilerin talepleri kabul edildi. 2 yıl geçerli olacak toplusözleşmeyle ilk yıl için işçi ücretlerine 190 TL zam yapıldı. Sosyal haklarda ise yüzde 7.2 oranında artış sağl

Paylaş

Fabrika önünde işçilere seslenen Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, anlaşmanın ayrıntılarını açıkladı: “8 TL/Ay olarak uygulanan gece zammında da yaklaşık 20 TL/Ay’lık bir artış gerçekleşti. Böylelikle en azından bizim eşik olarak gördüğümüz 200 TL rakamı gece zammı ile birlikte aşılarak 210 TL olarak gerçekleşmiş oldu. İkinci yıl ücret zammında da enflasyon oranı artı 20 TL’lik artış gerçekleşti. Bu da enflasyon oranı artı yüzde 1.5 rakamına denk gelecek bir rakamı oluşturdu. Ücret zammı, sendikamıza 2010’da üye olan işçilere mevcut ücretlerinin yüzde 10’u oranında uygulanacak. 2011’de üye işçilere de yüzde 8 oranında üret zammı verilecek. 2001 öncesi girişli üyelerimize de 190 TL’ye ilave olarak  30 TL yani 220 TL şeklinde ücret zammı uygulanacak. Ücret farkları ise bir seferde, toplu olarak 30 Haziran’da ödenecek.” Mutlu Akü’de hedefleri iyi bir şekilde belirlediklerini ve bu hedeflerin arkasında sonuna kadar durduklarını anlatan Öztaşkın, işçileri kararlı tutumlarından dolayı kutladı.

Mutlu Akü işvereni ile 11 Ocak’ta başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ücret zammı konusunda anlaşma sağlanamaması nedeniyle 24 Mayıs’ta grev uygulama kararı alınmıştı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan Diyarbakır’a savaş uçaklarıyla geliyor!

SONRAKİ HABER

Çıkarılan yasalar emekçilerin aleyhine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...