10 Eylül 2013 21:58

Polis Kızılay’ı yine savaş alanına çevirdi

Ahmet Atakan’ın öldürülmesini protesto için Kızılay’da toplananlara polis gaz bombaları ile müdahale etti. Eylem sırasında polis helikopteri sürekli  çevreyi aydınlatarak alçak uçuş yaptı. Şu saatlerde polis müdahalesi devam ediyor.Ankara Kızılay’da  “Hepimiz Ahmet’iz, öld&uum

Polis Kızılay’ı yine savaş alanına çevirdi
Paylaş

Ankara Kızılay’da  “Hepimiz Ahmet’iz, öldürmekle bitmeyiz” sloganıyla, Antakya’da Ahmet Atakan’ın öldürülmesi protesto edildi.

Kızılay’da toplananlar arasında Anti-Kapitalist Müslümanlar, KESK Ankara Şubeler Platformu, Halkların Demokratik Kongresi ve bileşenleri partiler, Halkevleri üyeleri de yer aldı. Çarşı “Ölmek de güzeldir anne, ölmek özgürlük için” pankartıyla Kızılay Güvenpark’a alkış v ve ıslıklarla girdi.

Batıkent Metro’da toplanan Batıkentliler, polis şiddetine karşı tepkilerini sloganlarına yansıttılar. Metro ile Kızılay’a gelen Batıkentliler Kızılay’da toplananlarla buluştular. Kızılay Güvenpark’ta toplananlar hep bir ağızdan polis şiddetini ve AKP Hükümeti’nin uygulamalarını protesto ettiler.

Semtlerde de protestolar yükseldi. Keçiören Danişment Meydanı’nda buluşan halk öldürülen Ahmet Atakan için saygı duruşunda bulundu.

Mamak Tuzluçayır'da meydanda toplanan vatandaşlar Kızılay'a doğru harekete geçti.

İlker’de buluşan Dikmenliler buradan sürekli eylem alanı olan Ziraat Bankası Kavşağına yürüdüler. Dikmenliler de buradan Kızılay’a yürüyerek, Ahmet Atakan’ın öldürülmesini ve polis şiddetini protesto ediyor. 100. Yıl semtindeki vatandaşlar da Pazar yerinde toplanıp, buradan Çetin Emeç Bulvarı’dan Polisevi’ne doğru yürüyüşe geçti.

Kızılay’da protesto sürerken, polis Kızılay civarındaki binaların çatılarında da abluka kurdu.

Eylemin devam ettiği sırada, polis iki toma ve iki akreple Çankaya tarafından Kızılay’a girip, vatandaşların üzerine gaz bombaları yağdırdı. Arka arkaya atılan gaz bombalarından Kızılay ve çevredeki sokaklar nefes alınamaz hale geldi. Polis ara sokaklara dağılanların arkasından giderek, gaz bombalarını ara sokaklara da attı. Polis müdahalesi şu saatlerde devam ediyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te Atakan için yüzler sokağa çıktı

SONRAKİ HABER

Süreçte sorun yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...