10 Eylül 2013 16:39

Nadal fırtına gibi esti

Yalnızca 78 gün önce, Wimbledon’a dünya 135.’si Steve Darcis karşısında ilk turdan veda eden Rafael Nadal, bambaşka bir kimlikle Amerika Açık’ta tarih yazdı. Wimbledon şokundan fırtına gibi dönen İspanyol raket, Amerika Açık finalinde Novak Djokovic’i 6-2, 3-6, 6-4, 6-1’le geçerek şampiyonluğa ulaştı.Yarı

Nadal fırtına gibi esti
Paylaş

Yalnızca 78 gün önce, Wimbledon’a dünya 135.’si Steve Darcis karşısında ilk turdan veda eden Rafael Nadal, bambaşka bir kimlikle Amerika Açık’ta tarih yazdı. Wimbledon şokundan fırtına gibi dönen İspanyol raket, Amerika Açık finalinde Novak Djokovic’i 6-2, 3-6, 6-4, 6-1’le geçerek şampiyonluğa ulaştı.
Yarı finalde Stanislav Wawrinka’ya karşı 5 sete uzayan maçın yorgunluğunu hissettiği gözlenen Djokovic, maçın ardından yaptığı açıklamada “Çok çok iyiydi. Kesinlikle maçı kazanmayı hak etti” diyerek Nadal’ı tebrik etti.
Djokovic’e karşı oynadığı 37.maçında 22. galibiyetini elde eden Nadal ise “Kazanmak için kusursuz olmam gerektiğini biliyordum. Bu kariyerimdeki en duygusal şampiyonluklardan biri” dedi.
27 yaşındaki Nadal, bu şampiyonlukla kariyerindeki 13. grand slam şampiyonluğunu kazandı. Nadal 14 şampiyonluğu bulunan Pete Sampras ve 17 şampiyonluğu bulunan Roger Federer’i takibini de sürdürdü. Nadal’ın 13 şampiyonluğundan 8’i Fransa Açık’ta, 2’si Amerika Açık ve Wimbledon’da, biri ise Avustralya Açık’ta geldi.
Nadal, bu sezon Fransa Açık sonrası kazandığı 2. grand slam’le ATP Yılın Oyuncusu ödülünün de favorisi oldu. Nadal ayrıca bu sezon çıktığı 64 maçta 60 galibiyet aldı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Servisçi yüzde 10 zam istiyor

SONRAKİ HABER

Botella: Daha da olimpiyata aday olmam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...