11 Eylül 2013 09:12

Gürkan ve Tüzel’den cemevine ziyaret

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel geçtiğimiz günlerde silahlı saldırıya uğrayan Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Derneğine ziyarette bulundu. Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Derneği Başkanı Zeynal Odabaş’a geçmiş olsun dileklerini ileten Gürkan ve Tü

Gürkan ve Tüzel’den cemevine ziyaret
Paylaş

Saldırının Cemevi bahçesindeki çadırlarda yaşayan Suriyeli Türkmen Alevi mültecilere yönelik olduğunu söyleyen Odabaş, çözüm üretilene kadar Suriyeli mültecileri Cemevi bahçesinde ağırlayacaklarını dile getirdi. Suriyeli mültecilere, devletin sahip çıkmadığını vurgulayan Odabaş, mültecilere kendi imkanlarıyla yardımcı olduklarını söyledi. Mültecilerin ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduklarını belirten Odabaş, Hükümetin Suriyeli mültecilerle ilgili derhal bir çözüm üretmesi gerektiğini dile getirdi. Tüzel de Cemevi bahçesinde yaşayan Suriyelilerin sıkıntılarını gerekli mercilere taşıyacağını ifade etti.   Gürkan da, Sarıgazi’de bulunan demokratik kitle örgütlerinden oluşan bir komite oluşturarak, mahallelilerin burada yaşananlar hakkında aydınlatılması gerektiğini söyledi.  

SAVAŞ BİTERSE DÖNERİZ

Gürkan ve Tüzel, Dernek Başkanıyla görüştükten sonra Cemevi bahçesinde yaşam mücadelesi veren Suriyeli mültecilerle sohbet etti. Sohbet sırasında mülteciler Gürkan ve Tüzel’e, savaş bitmeden Suriye’ye dönmek istemediklerini söyledi. Esad ve el-Nusra arasında süren çatışmada arada kaldıkları için kaçtıklarını belirten mülteciler, Suriye sınırındaki mülteci kamplarına da gitmek istemediklerini ifade etti. Gürkan ve Tüzel, Cemevi bahçesinde mültecilerin kaldıkları çadırlarda ve yaşam alanlarında da incelemelerde bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gebze'de işçiler fabrikayı işgal etti

SONRAKİ HABER

Avcılar’da BEDAŞ öfkesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa