26 Mayıs 2011 10:22

Başbakan Batman'da da umduğunu bulamadı

BAŞBAKAN Tayip Erdoğan Hakkari ve Şırnak’tan sonra bir şokta Batman’da yaşadı. Katılımın az olduğu mitingde Başbakan, “Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimin şahsi sorunu vardır” söylemini tekrar ederken, aksi raporlarla defalarca kanıtlanmış olmasına rağmen, kendi dönemlerinde faili meçhul cinayet işlenmediği iddiasını

Paylaş

BATMAN’DA DA ‘KÜRT SORUNU YOK’ DEDİ

“Biz geldiğimizde Kürtlerin üzerinde rant ve asimilasyon hat safhadaydı. Asimilasyona son verdik. Televizyon açtık. Kursların açılmasına izin verdik” diyen Erdoğan, “Şiddete teslim olmadık. Hiçbir ayırım yapmadık” şeklinde konuştu. Batman mitinginde de Muş’ta söylediklerini tekrarlayan Erdoğan, “Artık Kürt sorunu yoktur. Kürt kardeşimin şahsi sorunları vardır” dedi. AKP’nin faili meçhullere hesap soran tek parti olduğunu savunan Erdoğan, Batman Demokrasi Platformu’nun Başbakan’ın hazırladığı afişlerde yer alan ‘Faili meçhullerde katledilenlerin ailelerine taziye ziyaretine mi geldin?​’ cümlesine tepki göstererek, AKP döneminde tek faili meçhul olmadığını söyledi ve ekledi, “Polisimiz tek bir kimseyi sebepsiz öldürmedi.” Başbakan AKP mitinginde kepenkleri kapatıp, mitinge katılmayan Hakkarililerin, CHP mitingine katılmasını ve kepenkleri açmasını da değerlendirdi. Ancak Başbakan buradan bir mesaj almak yerine ‘CHP-BDP’ ittifakı ısrarını sürdürdü. BDP ve CHP’ye yüklenen Erdoğan, Hakkari’deki CHP mitingini hatırlatarak “Hangi senaryonun peşindesiniz” diye sordu. “CHP Hakkari’de terör örgütü tarafından kucaklandı” diyen Erdoğan, “AK Parti miting yapacağı zaman zorbalıkla kepenk kapattırdı. Tehditle insanların açılışlara mitinglere gitmesi engellendi. Ama CHP, BDP’lilerin boy gösterdiği meydanda miting yapıyor. Allah aşkına nedir bu muhabbet ya. Samimiyet nedir. Bunun hikmeti nedir. Acaba neyin dayanışması içindesiniz. Hangi senaryonun peşindesiniz” dedi.

ŞIRNAK’TA AYNI EZBERLE KONUŞTU

Erdoğan’ın Batman’dan önce miting gerçekleştirdiği Şırnak’ta da mitinge katılım oldukça zayıf olmuştu. Şırnak’ta polis ve askerlerin aldığı önlemler OHAL görüntülerini andırırken, kepenkler açılmamış, hayat durmuştu. Erdoğan burada da polis, memur ve aileleri ile koruculara konuşmuştu. Başbakan Şırnak konuşmasında da BDP ve CHP’nin ittifak yaptığı iddiasını yinelemiş, BDP’li belediyeyi suçlayan ifadelerini tekrarlamıştı. Başbakan buradaki mitingte batı ve doğuda halkın eşit haklara sahip olduğunu iddia ederek, halkı kendilerine oy vermemeleri halinde Şırnak’a hizmet gelmeyeceği tehdidinde de bulunmuştu. Erdoğan “Eğer biz sadece ideoloji istiyoruz diyorsanız bir şey demiyorum, ama hizmet istiyoruz diyorsanız oyunuzu bize verin” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hoşgörü kentine bağımsız aday

SONRAKİ HABER

Birdal: Ankara’ya barış kanalı açacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...