22 Şubat 2011 22:42

Fotoğraflar ‘insanlık’ için yarışacak

Başbakan Erdoğan’ın Kars gezisinde “Yıkın bu ucubeyi” buyurmasının ardından, belediyenin yıkım kararı aldığı, ‘’İnsanlık Anıtı’’nın Heykeltıraşı Mehmet Aksoy yarım kalan heykeli için fotoğraf yarışması düzenliyor.Aksoy, fotoğrafçıların, yarım kalmış anıtı fotoğraflayabileceğini ya da açı

Fotoğraflar ‘insanlık’ için yarışacak
Paylaş

Aksoy, fotoğrafçıların, yarım kalmış anıtı fotoğraflayabileceğini ya da açıklamalardan esinlenerek hazırlayacakları görsellerle yarışmaya katılabileceğini belirtti.
Heykeltıraş Aksoy ‘’Çocuklarımızı kin, nefret, şiddet, kan, intikam, düşmanlık kavramlarıyla kuşatmamalıyız. Sevgiyle kucaklayıp sevgiyle beslemeliyiz. Kalpleri barışa kanat çırpsın, tüy kadar hafif olsun. Ben bu düşünce ve duygularla heykeli yaptım. Katılımcıların da duygularımı paylaşacağına ve çalışmamdaki içerikten esinlenerek fotoğraflar hazırlayacağına inanıyorum’’ ifadesini kullandı.
Seçici kurulunda Mehmet Aksoy’un yanı sıra Prof. Mehmet Bayhan, Emine Ceylan, İsa Çelik ve Prof. Dr. Özer Kanburoğlu’nun yer aldığı ‘’İnsanlık Anıtı Ulusal Fotoğraf Yarışması’’nın son katılım tarihi 13 Mayıs olarak belirlendi.
 

ÖDÜLLERİ AKSOY KARŞILAYACAK

Sonuçları 21 Mayıs 2011’de açıklanacak yarışmanın birincisi 3 bin, ikincisi 2 bin, üçüncüsü ise bin TL ile ödüllendirilecek. Seçici kurulun belirleyeceği üç eser de mansiyon alacak ve 500’er TL’nin sahibi olacak.
Mehmet Aksoy, toplam 7 bin 500 TL’lik ödülün kendisi tarafından karşılanacağını bildirdi.
Katılımcılar, daha önce ödül almamış en fazla üç eserini, ‘’[email protected]’’ adresine göndererek yarışmada yer alabilecek. Ödül alan fotoğrafların yanı sıra seçici kurulun başarılı bulduğu 40 fotoğraf, sergilenecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kukla tiyatrosunda Hamlet olmak

SONRAKİ HABER

Arap halkları oryantalist ezberleri bozuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...