09 Eylül 2013 20:32

15 Eylül’de yolunuz Kadıköy’e düşsün

İstanbul başta olmak üzere özellikle Kadıköy, son günlerde hayli hareketli. Sadece süren sokak gösterileriyle değil, 15 Eylül’de düzenlenecek konser için de çalışmalar hızla devam ediyor. İstanbul çapındaki 32 mahalle forumunun “Adalet, Özgürlük ve Barış İçin Eylül’de Gel”

15 Eylül’de yolunuz  Kadıköy’e düşsün
Paylaş
İlyas Coşkun

Konser duyurusu için el ilanı dağıtırken yakaladığımız Forumfest düzenleyicileri Ebru Satır ve Koray Demir’le konser fikrini, nasıl hazırlandıkları ve sahne programı üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Konser fikri nasıl doğdu?
Koray Demir: Ağustos ayından önce, forumlar başlarken büyük bir organizasyon yapma fikri bizde vardı. Eylülde, okulların açılmasıyla birlikte gerçekleştirmenin daha iyi olacağını düşündük. Biliyorsunuz eylül, direnişin yeniden yükselmesinin de beklendiği bir ay. Biz de Gezi direnişiyle verdiğimiz mücadeleyi büyük bir işle yeniden gündeme sokmak istedik.
Ebru Satır: Açıkcası Gezi direnişinden sonra birçok parkta forumlar düzenlenmeye başlandı. Bu forumların bir araya gelmesi, ortak bir iş yapması fikrinden doğdu bu konser.

Konserin şiarı nedir?
K.D.: İstanbul’daki forumların ortak bir emeğiyle gerçekleştiği için etkinliğimize ‘forumfest’ diyoruz. Şiarı ise “Adalet, Özgürlük ve Barış İçin Eylül’de Gel”.  Tabii bu slogandaki davetin de ötesinde demokrasi, ekoloji, emek mücadelesi, kadın hakları gibi birçok başlıkta talebi, itirazı olan herkesi 15 Eylül’e çağırıyoruz.
Biz bu ülke için kaygılanan herkesin 15 Eylül’e gelmesini istiyoruz. Gezi ruhunun yok olmadığını, hala İstanbul ve Türkiye üzerinde gezdiğini göstermek istiyoruz.

Büyük bir konser olacak. Peki nasıl hazırlanıyorsunuz bunun için?
E.S.: İhtiyaca göre ekipler oluşturuldu. Forumlardan gelen arkadaşlarımızla; teknik ve sahne akışı, güvenlik, görsel tasarım, basın ve sosyal medya, deklarasyon ve yazı, mali ekipler ve duyuru ekipleri buna örnek. Toplamda konser için 100 kişi seferber olmuş durumda. Kimisi afiş asıyor, el ilanı dağıtıyor, kimisi bu işler için arabasını veriyor. Dayanışma ile işler yürüyor.
Her gün konser için bir araya gelen gönüllü arkadaşlarla toplantılar oluyor. Tanıtım için çıkartılan yaklaşık 200 bin materyallerin dağıtımı planlanıyor. Konseri daha geniş duyurmak için sürekli kafa patlatıyoruz.  Facebook sayfamız olan ‘Forumfest’ ve @forumfest1 adlı Twitter adresimiz üzerinden de yeni gelişmeleri anında duyuruyoruz.
K.D.: Bu gönüllü arkadaşların içinde örgütlü de var örgütsüz de. Kimse birbirini dışlamadan, forumlarda alınan kararlar doğrultusunda, asgari müştereklerde buluştuğumuz fikir birliği içinde işleri yürütüyoruz.

Sahne programından biraz bahseder misiniz?
E.S.: Oldukça geniş ve renkli isimler, gruplar konserde sahne alacak. Yeni Türkü, Kardeş Türküler, Hayko Cepkin, Marsis, Cenk Taner, Ceylan Ertem, Mem Bazit, Bulutsuzluk Özlemi, Grup Yorum, Boğaziçi Caz Korosu, Ozbi, Özge Kutucularoğlu ve Praksis, İstanbullulara keyifli bir gün yaşatacak.
Diğer yandan Taksim Dayanışmasından bir temsilci, Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin aileleri ve İstanbul Forumları adına bir temsilci de sahnede olacak.
K.D.: Mesela İstanbul forumları adına okunacak deklarasyonla forumlar; gençlik, emekçi hakları, kent hakkı, kadın, Lgbt, Kürt sorunu, Gezi tutukluları, demokrasi ve adalet gibi birçok başlıkta sözünü tekrar duyuracaktır. 15 Eylül sadece bir müzik dinletisi olmaktan öte, İstanbul halkını yeniden mücadeleye çağıran bir kürsü olacaktır.

‘Eylül’de gel’ demenizin özel bir nedeni var mı peki?
K.D.: Çünkü Alpay’ı çok seviyoruz! (gülüşmeler)
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çözüm süreci bitmesin

SONRAKİ HABER

Polis, Tuzluçayır'da muhabirlerimize saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...