09 Eylül 2013 18:28

Kerry işgalin yolunu yapıyor

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bugün İngiltere’nin başkenti Londra’da İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague’le Suriye konusunda ortak bir basın toplantısı düzenledi. Kerry yaptığı konuşmada, Suriye işgalinin bahanelerini sıraladı. Suriye’de kimyasal saldırı emrini Esad’ın verdiğini iddia eden John Kerry, “Roketlerin ner

Kerry işgalin yolunu yapıyor
Paylaş

KERRY’DEN İŞGALE DAVET

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry konuşmasında , Esad’ın tüm kimyasal silahları devretmesi halinde askeri müdahaleyi engelleyebileceğini söyledi. Fakat bu sözlerin ‘ABD işgalden vazgeçiyor mu’ olarak yorumlanmasının ardından, Dışişleri Bakanlığı hemen bir açıklama yayımladı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kerry’nin bu ifadelerle Esad’ın silahları teslim etmesinin imkansız olduğuna vurgu yapmak istediği belirtildi. Açıklamada, Kerry’nin Esad’a silahları teslim edeceği konusunda güvenilemeyeceğine dikkat çekildi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry dünyayı Suriye’ye işgale destek vermeye çağırarak,  “Dünya dikkatini Suriye’ye vermeli ve diğer diktatörlere bir mesaj vermeli” şeklinde konuştu. Kerry aynı zamanda yapılan işgal planına dair ipuçları da verdi. Kerry, Suriye’ye olası askeri müdahalenin “kısa süreli ve hedef gözeterek” olacağını da belirtti.

HAGUE: ABD İLE ORTAKLIK BOZULMASIN

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague da, uluslararası toplumun Suriye’de daha fazla kimyasal saldırı yapılmasını engellemesi gerektiğini söyledi. Suriye konusunda siyasi bir çözüm meydana getirmeye çalıştıklarını belirten İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, tüm çabalarının ve amaçlarının ABD ile ortaklık içinde çalışmaya devam etmek olduğunu vurguladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yeni bir hayata merhaba diyebilmek

SONRAKİ HABER

Geride kalanlar için mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...