09 Eylül 2013 17:52

Serena Williams zirveye yürüyor

“En yaşlı Amerika Açık Şampiyonu.” Serena Williams kariyeri boyunca elde ettiği sayısız unvana bir yenisini daha ekledi.32 yaşındaki ABD’li raket, 17. grand slam şampiyonluğunu kazanırken Victoria Azarenka’yı 7-5 6-7(6) 6-1’lik setlerle geçti.Nefes kesen maç sonucunda Belaruslu rakibini mağlup eden Williams, 5. ABD Aç

Serena Williams zirveye yürüyor
Paylaş

“En yaşlı Amerika Açık Şampiyonu.” Serena Williams kariyeri boyunca elde ettiği sayısız unvana bir yenisini daha ekledi.
32 yaşındaki ABD’li raket, 17. grand slam şampiyonluğunu kazanırken Victoria Azarenka’yı 7-5 6-7(6) 6-1’lik setlerle geçti.
Nefes kesen maç sonucunda Belaruslu rakibini mağlup eden Williams, 5. ABD Açık şampiyonluğuna ulaştı.
Williams’tan önce 1968’te başlayan açık tenis tarihinin en yaşlı Amerika Açık şampiyonu, Avustralyalı Margaret Court’tu. Court, 1973’te Evonne Goolagong’u yenerek 31 yaşında şampiyonluğa uzanmıştı.
17. grand slam şampiyonluğunu kazanan Williams, bu kategoride de zirve yürüyüşünü sürdürüyor. 18 şampiyonluğu bulunan Martina Navratilova ve Chris Evert’e bir basamak daha yaklaşan ABD’li raket, 24 şampiyonluğu bulunan Margaret Court, 22 şampiyonluğu olan Steffi Graf ve 19 şampiyonluğu olan Helen Wills Moody’yi de takibini sürdürdü.
Hayli çekişmeli geçen müsabaka sonrası rakibini tebrik eden Williams, ödül seremonisinde “Victoria inanılmaz oynadın. Harika bir insana karşı oynanmış, harika bir maçtı” dedi. Azarenka ise elinden geleni yaptığını ancak daha iyi olanın kazandığını söyledi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Everyday I am penguening’

SONRAKİ HABER

Güreş, olimpik yerini korudu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...