10 Eylül 2013 09:57

‘Everyday I am penguening’

2020 Olimpiyatlarını Tokyo kazandı, Türkiye finalde kaybetti ancak tartışmalar bugün de sürdü. Yenilginin hemen ardından, Hükümet yetkilileri yenilgiyi ‘Gezi’ye bağlamıştı. Daha sonra da yandaş medya Türkiye’nin ‘Gezi’ yüzünden kaybettiğini iddia etmişti. Yandaş medya bu tavrını devam ettirdi ve ‘Ge

‘Everyday I am penguening’
Paylaş

YALANDA SINIR YOK!

Star gazetesi’nin birinci sayfası bugün Hükümetin cevapları ve Gezi’yi hedef alan haber ve yazılarla doluydu. Manşetine her zamanki gibi Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını koyan Star, sayfanın altında ise Gezi Direnişini hedef aldı. ‘Gözün aydın Gezi Ruhu’ başlıklı haberinin altında akla ziyan haberler yapan Star, haberin spotunda ise Taksim Dayanışması’nı hedef alan ifadeler kullandı. Star, ‘Taksim Dayanışma Platformu, “Diren Tokyo Türkiye Seninle” mesajını paylaştı.” dedi ancak Taksim Dayanışması’nın resmi twitter hesabından böyle bir şeyin paylaşılmadığı da görüldü. Dolayısıyla Star’ın bir iddiası daha çürümüş oldu. Star’ın yanı sıra, Akşam, Sabah, HaberTürk, Yeni Şafak, Bugün, Türkiye, Güneş gibi gazeteler Erdoğan’ın ‘Tokyo’ya sevinenleri anlayamıyorum’ açıklamalarını manşetine ve sürmanşetine taşıdı.

ŞAİR BU DİZEDE YANDAŞIM DİYOR

İstanbul’un olimpiyatları kaybetmesinin nedeni olarak Gezi eylemlerini öne süren Star gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu “Gözün aydın Gezici! Türkiye kaybetti” dedi. İşte Karaalioğlu’nun yazısındaki ilgili bölüm: “Neticede Geziciler’in istediği oldu. 7’den 70’e bu ülke insanlarının hayalinin yok oluşunda büyük rol sahibi oldular. Bizim gördüğümüzü bütün dünya da gördü. AP ajansının bugünkü yorumu şöyleydi: “Olimpiyat için en erken favori olan Türkiye, Haziran ayındaki çatışmalar ve gösterilerle beraber yara aldı...”Sadece AP değil, NYT, CNN dahil dünkü bütün yorumlarda İstanbul’un Haziran ayındaki olaylar nedeniyle kaybettiği açıkça söyleniyor. Unutmayalım ki bu ülkede birlikte yaşadığımız bazı sanatçılar, çok iyi kazanan işadamları, şöhretler, gazeteciler kendi siyasal öfkeleri için olimpiyat hayalini bile yakmayı göze alabilmektedirler. Unutmayalım ki onlarla birlikte yaşıyoruz, aynı havayı teneffüs ediyoruz. Hak etmedikleri halde bizlerden saygı görüyorlar. Unutmayalım... Olimpiyata aday İstanbul şehrinin en zengin semti olan Kadıköy’de “Tokyo” sloganları atıldı. Evet can sıkıcı ama... Olimpiyat ruhu hayal kırıklıklarıyla olduğu kadar düşmanlıklarla da yüzleşmeyi gerektirir. Türkiye, önceki gün ağır bir bedel ödemiş olsa da, toplum içindeki bu sinsi hal ve küstahlıkla yüzleşmeyi de başaracaktır.”  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gaga yardım ederse...

SONRAKİ HABER

Serena Williams zirveye yürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa