09 Eylül 2013 16:11

Tatvan’da domates hasadı başladı

BÖLGENİN domates ihtiyacını büyük oranda karşılayan Bitlis’in Tatvan ilçesinde hasat başladı. Tatvan ve Ahlat ilçeleri arasında bulunan Van Gölü'ne yakın tarlalarda yetiştirilen domatesler, kızarmaya başlamasıyla birlikte toplanmaya başlandı. Tek tek dallarından koparılarak kasalara konulan domatesler, araçlar vasıtasıyl

Tatvan’da domates hasadı başladı
Paylaş

BÖLGENİN domates ihtiyacını büyük oranda karşılayan Bitlis’in Tatvan ilçesinde hasat başladı. Tatvan ve Ahlat ilçeleri arasında bulunan Van Gölü'ne yakın tarlalarda yetiştirilen domatesler, kızarmaya başlamasıyla birlikte toplanmaya başlandı. Tek tek dallarından koparılarak kasalara konulan domatesler, araçlar vasıtasıyla pazara ulaştırılıyor.
Domates hasadını yerinde incelemek üzere ilçeye bağlı Kıyıdüzü köyüne giden Tatvan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Kurban, yılın ilk hasadı olan domates tarlalarını inceledi. Tatvan’da yetiştirilen domatesin bu yıl verimli olduğunu belirten Ali Kurban, ilçede bu yıl 3 bin dönüme yakın bir alanda ekim yapıldığını söyledi.
Kıyıdüzü köyünde 16 yıldır çiftçilik yaptığını belirten Aydın Uğraş ise sulamada kullandıkları elektrik maliyetinin yüksek olmasından yakınarak, “Biz burada Türkiye’nin en lezzetli domateslerini üretiyoruz. Ancak sulama amacıyla kullandığımız elektrik maliyetleri çok yüksek. Bu yüzden fazla kâr elde edemiyoruz. Bu yüzden yetkililerden, diğer illere verilen elektrik indiriminden bizlerin de yararlandırılmasını istiyoruz” dedi.
Bu yıl 600 dönümlük alanda ekim yaptıklarını kaydeden Çitçi Uğraş, “Bu yıl pancar, patates ve domates ekimi yaptık. Domatesten çok iyi bir verim elde ettik. Bu hafta itibariyle hasada başlamış bulunmaktayız. Toplanan ürünler sepetlere diziliyor. Daha sonra domatesleri araçlar vasıtasıyla il dışına gönderiyoruz” diye konuştu.
Bu yıl domates fiyatlarının düşük olduğuna dikkat çeken Uğraş, şöyle konuştu: “Bu yıl domatesleri 35 ila 45 kuruş arasında satıyoruz. Domateslerimiz bu yıl, önceki yıllara kıyasla düşük fiyata gidiyor. Biz burada hem ekim yapıyoruz hem de istihdam sağlıyoruz. İki yıldır ekinler para etmiyor. Bu yüzden elektrik borcumuzu ödeyemiyoruz. Bununla ilgili bir yapılandırma istiyoruz.” (Bitlis/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Lagarde: FED dünyayı gözardı edemez

SONRAKİ HABER

İyi ve adil olan için, daha iyi bir dünya için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...