09 Eylül 2013 16:33

Adalet zincirine polis saldırısı: 10 yaralı 5 gözaltı

Okmeydanı'nda Berkin Elvan için yapılan "adalet zinciri" yürüyüşüne müdahale eden polis, 10 kişinin yaralanmasına neden oldu. Okmeydanı'nda oturan ve kanser hastası olması nedeniyle kısa süre cezaevinden tahliye edilen Mete Diş'in de plastik mermi ile yaralandığı olaylarda, 3'ü çocuk 5 kişi gözaltına

Adalet zincirine polis saldırısı: 10 yaralı 5 gözaltı
Paylaş


Gezi Parkı eylemleri sırasında polis tarafından atılan biber gazı kapsülü ile başından vurulan ve 86 gündür komada olan Berkin Elvan için, Okmeydanı'ndan Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne "adalet zinciri" oluşturmak isteyen Halk Cephesi üyelerinin de aralarında bulunduğu kitleye polisin müdahale etmesi üzerine yaşanan çatışmalar, mahallenin geneline yayıldı.

Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'ndeki sağlık ocağı önünde biraraya gelen kitleye, polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale üzerine barikatlar kurulup, polise havaifişek ve taşlarla karşılık verildi. Uzun süre devam eden çatışmalar sırasında müdahalede kullanılan TOMA'lar, evlerinden slogan atarak destek veren mahalle sakinlerinin evlerinin içine de tazyikli su sıktı.

Müdahalelerde vücutlarının çeşitli bölgelerine isabet eden gaz bombaları ve plastik mermiler nedeniyle 10'a yakın yurttaşın ve 1 polisin yaralandığı öğrenildi. Yaralılar, mahalleli tarafından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralananlar arasında Okmeydanı'nda oturan ve 24 Mayıs'ta kanser hastası olduğu için cezaevinden tahliye edilen Mete Diş de bulunuyor. Diş, yaşanan olayları evinin penceresinden seyrettiği esnada yüzüne isabet eden plastik mermi ile yaralandı.

Yaşanan olaylarda polisin 3'ü çocuk olmak üzere 5 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

KCK İstanbul ana davası başladı

SONRAKİ HABER

Köylülerin direnişi ağaçları bugün de kurtardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...