09 Eylül 2013 00:22

Laboratuvarlar sınıfa çevrildi

Yeni eğitim öğretim yılı yine bin bir sıkıntıyla açılıyor. Depreme dayanaksız olduğu için yıkılacak olan Metin Aşıkoğlu Ortaokulu’nun öğrencileri bu yıl Mustafa Reşitpaşa İlkokulu’nda eğitim görecek. Dersliklerin yetersiz kalmasından dolayı okulun laboratuvarı, kütüphanesi ve teknoloji sınıfı dersliğe çevrile

Laboratuvarlar sınıfa çevrildi
Paylaş
Metehan Ud

Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen eğitim sistemi kapsamında Karşıyaka Bostanlı’da bulunan Mustafa Reşitpaşa İlköğretim Okulu, ilkokula çevrilirken, yakınındaki Metin Aşıkoğlu İlköğretim Okulu da ortaokula çevrildi.
Metin Aşıkoğlu Ortaokulu, velilerin topladığı imzalar sonucunda depreme dayanaksız olduğu için yıkılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de aldığı kararla okulun 650 öğrencisini önümüzdeki eğitim öğretim yılında Mustafa Reşit Paşa İlkokulu’na gönderdi.

KÜTÜPHANE VE LABORATUVAR GEREKSİZ

İki okulun bir araya gelmesi beraberinde yeni sorunları da getirdi. Bu değişikliklerden dolayı öğrenciler, öğretmenler ve veliler mağdur olacak. Mustafa Reşitpaşa İlkokulu’nun öğretmenlerinin verdiği bilgilere göre, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu ve beraberindeki şube müdürleri kararın öncesinde okulu gezdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, okulu gezerken dersliklerin yetersiz olmasını gerekçe göstererek kütüphanenin, laboratuvar sınıfının, bilgisayar ve teknoloji sınıfının ve soyunma odasının dersliğe çevrilmesine karar verdi. Duruma tepki gösteren öğretmen ise bunlar olmadan bir okulun eğitim yuvası olamayacağını dile getirdi. Ancak İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu’ndan “Ben ne dersem o olacak” yanıtı geldi.
Öğretmenler, Metin Aşıkoğlu Ortaokulu’nun etrafında öğrenci almaya müsait başka okulların da olduğunu ve gerekirse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce taşımalı sistemle öğrencilerin bu okullara götürebileceğini de söylediler.
Konuyla ilgili görüştüğümüz Mustafa Reşitpaşa İlkokulu’nun Müdür Vekili Erdoğan Yılmaz ise yetkinin kendilerinde olmadığını, kararın tamamen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce verildiğini söyledi. Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu’nun il dışında olmasından dolayı kendisine ulaşamadık ve diğer şube müdürleri konuyla ilgili görüş vermekten kaçındığı için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sorularımıza cevap alamadık.

‘VELİLERE HABER VERMEYİN’ 

Yine öğretmenlerin verdiği bilgilere, okuldaki değişiklik sadece bunlarla sınırlı değil. Dersliklerin yine yetersiz kalmasından dolayı okuldaki dört sınıfın öğrencileri başka sınıflara dağıtılacak. Bununla birlikte dört öğretmen kadro fazlası olacak ve 25 olan sınıf ortalamaları 35’i geçecek. Bu karara da tepkili olan öğretmenler kararın hukuksuz olduğunu, okullarını terk etmeyeceklerini ve gerekirse hukuki süreci başlatacaklarını belirttiler.
Okul idaresi durumun velilere haber verilmemesini de istedi. Bunun gerekçesi de ‘velilerin duygusal davranabileceği’ şeklinde açıklandı Ayrıca yine öğretmenlerden okul açıldığında velileri ikna etmeleri istendi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Süresiz görüş ve iletişim yasağı

SONRAKİ HABER

Savaş isteyenler kötülüğün temsilcileridir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa