08 Eylül 2013 21:00

TİT’in Oran’a tehdidi düşünce özgürlüğüymüş!

AGOS gazetesi ile yazarı Prof. Oran’a gönderilen küfür ve ölüm tehdidi içerikli TİT imzalı e-maili yazan sanığın yargılandığı dava, düşünce özgürlüğü sayıldı ve ertelendi.Kemal Göktaş ın haberine göre, Agos gazetesi yazarı Prof. Dr. Baskın Oran’ın gazetedeki e-mail adresine 30 Mayıs 2008 t

TİT’in Oran’a tehdidi düşünce özgürlüğüymüş!
Paylaş

Kemal Göktaş ın haberine göre, Agos gazetesi yazarı Prof. Dr. Baskın Oran’ın gazetedeki e-mail adresine 30 Mayıs 2008 tarihinde “O.... çocukları, size bir haber vereceğim. Bilginiz olsun. Hrant’tan sonra yeni hedef Baskın Oran olacaktır. O pislik de ortadan kaldırılacaktır. Ermeni p..leri. Biz olduğumuz sürece rahat uyuyamayacaklar. Siz merak etmişsinizdir biz kimiz diye... Türk İntikam Tugayı. Zaman yaklaşıyor. Ölüme az kaldı. Bekleyin geliyoruz” yazılı bir mail gönderdi. Benzer bir tehdit maili gazetenin elektronik posta adresine de gönderildi.

2 YILDA BULUNDU

Bu mail üzerine yapılan suç duyurusundan sonra maili gönderdiği ancak 2 yıl sonra tespit edilebilen Mersin’de oturan Bilal Şekerlisoy hakkında dava açıldı. Adana Özel Yetkili Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, TİT’in bir terör örgütü olduğu da belirtilerek sanığın 7.5 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

3 ŞEHİR, 5 MAHKEME DOLAŞTI

Ancak Şekerlisoy hakkındaki dava dosyası yargılanacağı mahkemeyi bulmak için binlerce kilometre yol katetti. Dosya, Adana, İstanbul, Ankara’daki mahkemelerin verdiği yetkisizlik veya görevsizlik kararlarından sonra Ankara 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ne geldi.

DÜŞÜNCE VE KANAAT ÖZGÜRLÜĞÜYMÜŞ!

Sanık hakkında hüküm açıklaması beklenen mahkeme, sürpriz bir karara imza attı. Mahkeme hakimi Ahmet Zeki Durmuş, 3. Yargı Paketi ile düşünce ve basın özgürlüğüne ilişkin davaların 5 yıllığına ertelenmesine ilişkin hükme dayanarak davayı erteledi. Mahkeme, söz konusu pakette yer alan “31 Aralık 2012 tarihine kadar basın ve yayın yoluyla ya da sair düşünce ve kanaat açıklama yöntemleriyle işlenmiş olup temel şekli itibariyle üst sınırı 5 yıldan fazla olmayan hapis cezasını gerektiren bir suçtan dolayı açılan kovuşturmanın ertelenmesine karar verilir” hükmünü kararına gerekçe gösterdi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kırıkcamdan düşen ışık hareketleri

SONRAKİ HABER

Dünya basınında 2020

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...