08 Eylül 2013 17:27

Atanmayan bir müzik öğretmeninin hezeyanı!

Bu bir serzeniş, haykırıştır !!! Müziği ve sanatı seven Cumhurbaşkanından, Başbakanına, bakanlarımıza özellikle Milli Eğitim Bakanlığımıza, bürokratlarımıza, medyaya, sanatçılarımıza ve türk halkına yakarıştır, ciğer yanmasıdır…2013’de öğretmen atamalarına ilişkin MEB’in kontenjan alımlarına yüzde 60 b

Atanmayan bir müzik öğretmeninin hezeyanı!
Paylaş
Yunus Emre Karakaya

Bu bir serzeniş, haykırıştır !!! Müziği ve sanatı seven Cumhurbaşkanından, Başbakanına, bakanlarımıza özellikle Milli Eğitim Bakanlığımıza, bürokratlarımıza, medyaya, sanatçılarımıza ve türk halkına yakarıştır, ciğer yanmasıdır…
2013’de öğretmen atamalarına ilişkin MEB’in kontenjan alımlarına yüzde 60 baraj konularak 40 bin öğretmen alımında müzik bölümüne düşen 192 dir. Bu emeğin boşa gitmesidir. Buna mukabil açıklanan kontenjan sonrası “adaletli dağıtım olmuş” diyenleri de esefle kınıyoruz. Tıpkı yabancı dil öğrenimi gibi bizlerde musiki yani perilerin dilini gelecek nesilllere aktarıyoruz. Diğer taraftan müzik ve sanat dersleri angarya ders olarak görülmektedir. Müzik dersi de en az diğer dersler kadar önemlidir. Hz.Mevlana, 3.Selim ve Dede Efendi gibi isimler hep müzik aşığı idiler. Osmanlı da dahi akıl hastalarını müzikle tedavi etmişlerdir. 5 vakit ezan bile belli bir makamla okunmaktadır. Müzik ve sanat derslerinin 1 saate indirilmesi de cabasıdır. Yani eğer bir okulda haftalık 15 saatten aşağı müzik veya resim dersi varsa maalesef o okula atanamamaktayız. Diğer taraftan müzik açığı bulunan şehirler arasında mega kentlerin, bazı büyükşehirlerin bulunmaması ayrı bir muammadır. 15 milyonluk bir şehirde müzik açığı yoksa bizler atama bekleyen müzik öğretmenleri olarak atamamız oluncaya kadar devletimize ücretsiz olarak öğretmenlik yapmaya da hazırız.
Bizler müzik öğretmenleri olarak matematiğimiz notalar, türkçe-edabiyatımız Mozart, Karacaoğlan, Köroğlu ve Dede Efendi olmuştur. Çünkü öğrenim hayatımız boyunca bunlar ve ensturmanlarımızla uğraşmamız belkide KPSS puanımızın düşük olmasına yol açmıştır. Çünkü bizim KPSS’miz müziktir…
İstiklal Marşı’nın 4 yıl boyunca piano ve solfejini doğru olarak yapmadığımız taktirde mezun olamadığımız halde, norm fazlası sınıf öğretmenlerinin müzik öğretmenliğine geçmesi bir faciadır. Bu oran 3 bin kişi civarındadır. Bu branşa geçen ve başarılı olabilecek sınıf öğretmenleri en fazla yüzde 2-3 tür. Son olarak sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı’ya ve müsteşarımız Yusuf Tekin beyfendilere sesleniyoruz… Lütfen kuyulardan çıkın bize Hz.Yusuf’un adaleti gibi bir adalet sağlayın.
Tüm müzik ataması bekleyen öğretmenler adına..

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli mülteciler: Yaşamak için buraya geldik

SONRAKİ HABER

Anlatılan senin hikayendir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...