07 Eylül 2013 23:56

2020 Olimpiyatları tokyo'da

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları sonucu açıklandı olimpiyatlara ev sahipliği yapacak ülke Tokyo olarak belirlendi. Yapılan oylamalarda Türkiye ve tokyo finale kadıktan sonra son oylamada Tokyo'nun ev sahipliği yapacağı açıklandı.Sonuçların açıklanmasının ardından Başbakan Erdoğan, finale kalmanın büyük bir baş

2020 Olimpiyatları tokyo'da
Paylaş

Sonuçların açıklanmasının ardından Başbakan Erdoğan, finale kalmanın büyük bir başarı olduğunu ifade ederek, bundan sonraki hedefin olimpiyatlarda daha iyi neticeler almak olduğunu söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Daha önce olimpiyatlara evsahipliği yapmış olan bir ülkeye olimpiyatları tekrar vermek, yayılmacılık olarak bu değerlendirmeyi daha iyi yapabilirlerdi. Daha önce de benzeri Atina ve Londra'da oldu. Gönlümüz artık farklı bir şeyi bekliyordu. İstanbul, farklı kültür ve medeniyetlerin buluştuğu, Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan şehir olması bakımından çok farklı bir şehir. Özellikle de önümüzdeki 7 yıllık program açısından çok farklı yatırımları yapmayı öngören bir şehirdi. Finale kalmak önemliydi, büyük bir başarıydı. Birçok spor organizasyonlarını başarıyla gerçekleştirmiş bir ülkeyiz. Komite, organizasyona hazır olmadığımızı karar vermiş olacak ki, böyle bir karara vardılar. Ama bizim şu an tek hedefimiz olimpiyatlarda çok daha başarılı neticeler almak. Olimpiyatlarda madalya sayımızı arttırmak gayreti içerisinde olmak. (BUENOS AIRES)

ÖNCEKİ HABER

İdlib'e füzeli saldırı

SONRAKİ HABER

Diplomasi neden işlemiyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...