07 Eylül 2013 18:09

Barış Anneleri tahrip edilen mezarlığa gitti

Mardin ve Nusaybin Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri, Bagok Dağı'nda bulunan ve askerler tarafından tahrip edilen “Agît Suruç Şehitliği”nde saldırıyı protesto etti.Mardin ve Nusaybin Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri, Bagok Dağı’nda askerler tarafından tahrip edilen PKK ve HPG'lilerin mezarlarının bulunduğu "Ag&ici

Barış Anneleri tahrip edilen mezarlığa gitti
Paylaş

Mardin ve Nusaybin Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri, Bagok Dağı’nda askerler tarafından tahrip edilen PKK ve HPG'lilerin mezarlarının bulunduğu "Agît Suruç Şehitliği”ne yapılan saldırıyı, mezarlıkta protesto etti. Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri adına açıklama yapan Mardin Barış Anneleri İnisiyatif Sözcüsü Emriye Ektiren, "1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, çocuklarımızın mezarını görünce sevinmiştik. Fakat bu barbar devlet hemen ardımızdan mezarlığa saldırdı. Çocuklarımızın mezarlarına tahammül edilmediği gibi çocuklarımızın kemiklerini alıp götürdüler. Bütün dünya bu barbarlığı görüp sessiz kalmamalıdır" dedi.

Mezarlığa yapılan saldırıyı ne Barış Anneleri'nin ne de Kürt halkının kabul edeceğini ifade eden Ektiren, "Biz şehitlerimizin ve kemiklerimizin arkasındayız. Bizler, her yerde dile getiriyoruz; bizim yüreğimiz yandı başkasının yüreği yanmasın. Buradan Başbakan'a sesleniyorum. Mısır için göz yaşı döküyorsun, peki sizin bu yaptığınız vahşete ne demeli. Hiç mi vicdanınız yok" diyerek tepkisini dile getirdi. Saldırıyı, kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Ektiren, "Anneler olarak, kanımızın son damlasına kadar çocuklarımızın kemiklerinin davacısı olacağız. Bunu herkes böyle bilsin" dedi. Kürtlerin dillerinin, kimliklerinin yasaklandığını ve devletin Kürtlere yönelik uyguladığı baskı politikalarından dolayı Kürtlerin, dağa çıktığını ifade eden Ektiren, "Çocuklarımız, keyfiyetten dağa çıkmadı. Devlet baskısı ve uygulamalarından dolayı dağa çıktı. Sözde barış süreci başlamıştır, biz barış dedikçe onlar yeni karakollar yaptırıp, mezarlarımıza saldırıyorlar. Anneler, bu uygulamaları asla kabul etmez" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Ailelerin imralıya gidiş başvurusu reddedildi

SONRAKİ HABER

Ankara'da polis geç saatlere kadar saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...