07 Eylül 2013 17:25

Mahalle halkı İmam Hatip oyununa dur dedi

ANKARA Batıkent Turgut Özal Mahallesi halkı inşaatı tamamlanarak bu sene içinde eğitime açılacak olan Hacı Bektaş-ı Veli İlköğretim Okulunun iki katının Batıkent İmam Hatip Ortaokulu olarak düzenlenmesine tepkili. Bu durum Turgut Özal Mahallesi Halk Meclisi tarafından gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi.Yaklaş

Mahalle halkı İmam Hatip oyununa dur dedi
Paylaş

Yaklaşık iki aydır devam eden bir imza kampanyasının ardından Batıkent Metro durağında bir araya gelen Turgut Özal Mahallesi sakinleri, buradan Hacı Bektaş-ı Veli İlkokuluna doğru yürüyüşe geçtiler. Ellerindeki dövizlerle 4+4+4 eğitim sistemi ve imam hatip ortaokulu ile ilkokulun aynı binada bulunmasını protesto eden mahalleliler, sık sık, “Irkçı, gerici, piyasacı eğitime hayır”, “Eşit, parasız, bilimsel, ana dilinde eğitim istiyoruz” sloganları attılar. Balkonlarına çıkan çoğu Batıkentli, yürüyüş boyunca mahallelilere alkış ve sloganlarla destek verdi. İki katı imam hatipe dönüştürülen okulun önünde mahalle sakinlerinden Abdullah Karabacak konuştu.

YASAL SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ

AKP’nin eğitim sisteminin düz liseleri kaldırarak öğrencilerin ucuz emek gücü olarak kullanılacağı meslek liselerine ya da gerici imam hatiplere mahkum ettiğini kaydeden Karabacak, çocuklarını bu ikilemden kurtarmak isteyen velilerin özel çocuklarını özel okullara yollamaya zorlandığını vurguladı. Mahallelerindeki okulun Hacı Bektaş-ı Veli ilkokulu, Hacı Bektaş-ı Veli Ortaokulu ve Batıkent İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere 3 çeşit olarak açılmaya çalışıldığını ifade eden Karabacak, uygulamanın Hacı Bektaş-ı Veli öğretisine de saygısızlık olduğunun altını çizdi. İmam hatip ortaokulu ile ilkokulun aynı binada olmasının eğitimin bilimsel niteliğini düşürmesine ve çocukların psikolojik olarak kötü etkilenmesine neden olacağını söyleyen Karabacak, kampanya ile topladıkları imzaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ederek yasal süreç başlatacaklarını ifade etti. (Ankara / EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Atv’den Picasso’ya da sansür!

SONRAKİ HABER

Arabada yanarak can verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...