07 Eylül 2013 13:23

Tunus’ta, kriz derinleşiyor

Dört kitle örgütünün inisiyatifiyle yürütülen arabuluculuk çalışmalarının sonuç vermemesi üzerine Ulusal Selamet Cephesi adına açıklama yapan Hamma Hammami, hükümet istifa edinceye kadar barışçıl eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.25 Temmuz’dan bu yana Tunus’u felç eden siyasi

Tunus’ta, kriz derinleşiyor
Paylaş
Hüseyin Saygılı

25 Temmuz’dan bu yana Tunus’u felç eden siyasi krize çözüm bulmak amacıyla, ülkenin en büyük sendika konfederasyonu UGTT, işveren örgütü UTICA, Tunus İnsan Hakları Örgütü ve Tunus Barosundan oluşan dörtlü gurubun Hükümetle yaptığı görüşmeler çözümsüzlükle sonuçlandı. Dörtlü girişim yaptığı açıklamada; Selamet Cephesinin, Hükümetin istifa ederek yerine bağımsız kişilerden oluşan bir teknokrat hükümetin kurulması talebini, Tunus Hükümetinin kabul ettiğini söyledi. Ancak Hükümetin bunun için bir takvim belirlemek yerine muhalefetin önce görüşme masasına oturması şartı koyduğunu söyledi.

MÜCADELE DEVAM EDECEK

Öte yandan Hükümetin yazılı cevaplarının eline ulaşmasından sonra Ulusal Selamet Cephesi adına açıklama yapan Hamma Hammami “Hükümet düşünceye kadar eylemlerimize devam edeceğiz ve bu eylemler sürerken bizler her zaman çalışıyor olacağız.” dedi. Hammami, Hükümetin istifa etmemekte direnmesini, son dönemlerde devlet kademelerinde yaptığı atamalarla seçimlerde hile yapabilmek için kendisi açısından en uygun koşulları oluşturma çabası olarak niteledi. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz 25 Ağustos’ta Hükümet başkent Tunus, Zagvan, Sfax, Nabeul, Beji, Kervan ve Bizerte Valiliklerine kendilerine yakın kişileri atamıştı.

MİLLETVEKİLLERİNİN EYLEMİ DEVAM EDİYOR

Selamet Cephesine destek olmak amacıyla Kurucu Meclisteki çalışmalara katılmayı askıya alan 70 civarındaki milletvekili de eylemlerine devam ediyor. Bu eylemin ardından Meclisin çalışmaları da askıya alınmıştı. Hükümet koalisyonuna mensup partilerin ve hükümet üyelerinin Meclisin açılması için yaptıkları baskılar da sonuç vermedi. Meclis Başkanı Mustafa Bin Cafer, önceki gün yaptığı açıklamada milletvekillerini Meclis çalışmalarına katılmaya davet etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Adaleti Türkiye'de bulamadık'

SONRAKİ HABER

Suriye sınırına zırhlı araç sevkıyatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...