07 Eylül 2013 12:16

Medyanın hedefinde ODTÜ var!

Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala yandaş medya kolları sıvadı ve çalışmaya başladı.Önceki gün ODTÜ’de öğrencilerin, cemaate yakın yurtların propagandasına karşı yaptıkları eylemi çarpıtarak öğrencileri ve ODTÜ’yü hedefe koyan medya bugün de iş başındaydı.Gecenin geç

Medyanın hedefinde ODTÜ var!
Paylaş
Erdi Tütmez

Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala yandaş medya kolları sıvadı ve çalışmaya başladı.
Önceki gün ODTÜ’de öğrencilerin, cemaate yakın yurtların propagandasına karşı yaptıkları eylemi çarpıtarak öğrencileri ve ODTÜ’yü hedefe koyan medya bugün de iş başındaydı.
Gecenin geç saatlerine kadar ODTÜ içinde ve çevresindeki polis terörü ve halkın direnişine tek satır yer vermeyen medya, ‘başörtüsü’ üzerinden propaganda yapmaya devam etti. Bazı gazeteler ise direnişi ‘Polisin çalışması engellendi, taş atıldı’ şeklinde görerek, öğrencilerin polisi taşladığını yazdı. Gerçek dışı haberlere devam eden yandaş medya, milletvekillerinin de polisi taşladığını bile iddia etti.
Gazetelerin birinci sayfalarında yine Erdoğan’ın savaş sözleri yer bulurken, direniş yine sansürlendi.

DİRENİŞE YER YOK, YALAN TONLA!

Hürriyet gazetesi manşetinden Olimpiyat seçimini görürken, ODTÜ direnişini sayfanın altından küçük görBugün gazetesi’nin de hedefinde ODTÜ vardı. ‘O üniversite herkesin’ manşetiyle çıkan gazete, önceki günkü yalanlarını devam ettirdi.

‘SABAH, AKŞAM’ SAVAŞ!

Sabah gazetesinin gündeminde tabi ki yine savaş vardı. Günlerdir savaş özlemiyle yanıp tutuşan Sabah gazetesi, ‘Türkiye’nin müdahale etme nedenlerini’ bir bir sayarak savaşı meşrulaştırmak istemeye devam ediyor. Sayfada ODTÜ ile ilgili yalanlarına devam eden Sabah gazetesi, ‘Başörtülüye saldırı’ şeklindeki haberlerine devam ederken, iç sayfalardaki haberlerinde ‘Polise taşla saldırı, vekil taşla tehdit etti’ gibi haberlerle yandaşlığını devam ettirdi.
Akşam gazetesi de savaşın çıkmasını dört gözle beklerken, ODTÜ ile ilgili provokatif haberlerine devam etti.
Star gazetesi, manşetten Erdoğan’ın sözlerini gördü. Savaş çığırtkanlığına devam eden gazete, ‘ODTÜ’de faşizm’ haberiyle önceki günkü haberlerine devam etti. Direnişe yer vermeyen gazete, ODTÜ’yü hedef almaya devam etti.
Cemaate yakınlığıyla bilinen Zaman gazetesi de olayı çarpıtarak, ‘Başörtülülere saldırı’ minvalinde haberlerine devam etti.

ÖNCEKİ HABER

İnsani müdahale ve savaş karşıtlığı

SONRAKİ HABER

3. cadıyı nasıl yok edeceğiz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...