25 Mayıs 2011 14:52

Taraf muhabirlerini yalnız bıraktı

Taraf , iki yıl önce “İrtica ile mücadele eylem planı” hakkında yaptığı “Gereğini yap paşa” manşetine imza atan eski parlamento muhabiri Ergülen Toprak’ı mahkemede savunmadı. Gazete yönetimi, “gizliliğin ihlali” gerekçesiyle 4.5 yıl hapisle yargılanan muhabirine “Alacaklarından vazgeç seni savunal

Paylaş

CEZALANDIRMA VE GÖZDAĞI

“Bütün ayrılanlara bunu yaptılar. Nedenini sorduğumda ‘seni savunuruz ama sen bize dava açtın. Bizim avukatlarımız seni savunurken, diğer taraftan senin açtığın davayla uğraşamaz’ cevabını aldım. Şu an çalışanlar için de bu durum bir tehdit oluşturuyor. Örneğin bir çalışanın 10 bin liralık alacağı var. Ancak davası sürüyor ve bunun sonucuda örneğin 50 bin liralık ceza alabilir. İşten ayrılırsa avukat kendisini savunmayacak. Bu nedenle çalışmaya devam ediyor. Bu durum çalışanları cezalandırma ve gözdağı verme boyutuna dönüştü. Taraf gazetesinin çıkışında bir iddiası vardı. Ancak şuan bu iddayı samimi bulmuyorum” diyen Toprak, bu durumun ne basın, ne de iş ahlakına uyduğunu söyledi.

Taraf gazetesinde 3 yıl çalıştıktan sonra geçen yıl ayrılan parlamento muhabiri Ergülen Toprak’a açılan davanın 7. duruşması bugün Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. Davanın Şubat ayında görülen duruşmasında Taraf avukatları, muhabirini savunmaktan çekilmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HES için önce iptal sonra izin

SONRAKİ HABER

Twitter’da Sibel Üresin vakası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa