06 Eylül 2013 16:31

ODTÜ Rektörü: İnceleme başlattık

ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik sözlü müdahale ve okuldan çıkmalarının istenmesine ilişkin görüntüler tepki yaratırken; bu öğrencilerin olayla ilgili suç duyurusunda bulunacakları belirtildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de tepki gösterdiği olayla ilgili ODTÜ Rekt&ou

ODTÜ Rektörü: İnceleme başlattık
Paylaş

ODTÜ’de başörtülü öğrencilere yönelik sözlü müdahale ve okuldan çıkmalarının istenmesine ilişkin görüntüler tepki yaratırken; bu öğrencilerin olayla ilgili suç duyurusunda bulunacakları belirtildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de tepki gösterdiği olayla ilgili ODTÜ Rektörlüğü’nün inceleme başlattığı kaydedildi.

ODTÜ Rektörlüğü olaya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, “ÖSS sınavı ile Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerin kayıtlarının yapıldığı 5 Eylül 2013 günü yaşanan olayla ilgili olarak medyada yer alan haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasında yarar görülmüştür” ifadelerine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerinin kılık-kıyafetleri nedeniyle üniversitede sorun yaşamaları veya eğitim-öğretim haklarının herhangi bir şekilde kısıtlanması söz konusu değildir. Nitekim, bu yıl Üniversitemize yerleştirilen yaklaşık 3.600 yeni öğrenci de 4-5 Eylül 2013 günlerinde hiçbir sorun yaşamadan kayıtlarını yaptırmışlardır. Kayıtların ikinci günü yaşanan ve medyaya ‘kayıt yaptırmak isteyen başörtülü öğrenciye müdahale’ olarak yansıyan olay, kayıtların yapıldığı binanın dışında bekleyen kişiler arasında yaşanmıştır. Konu Üniversitemizce ayrıntılı olarak incelenmektedir. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

'ODTÜ'de yaşananların gereği yapılacak'

SONRAKİ HABER

Vicdan Baykara görevinden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa