06 Eylül 2013 15:36

Kumluca'daki yangın devam ediyor

Antalya, 2 ayrı orman yangınıyla mücadeleye devam ediyor. Dün 14.30 sıralarında Kumluca ilçesinde başlayan orman yangını henüz kontrol altına alınamadı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın şu ana kadar 170 hektarlık alanda etkili oldu. Yangında bazı sera, traktör, tarım aletleri ve kamyonet zarar gördü. Yangında, nar bah&ccedi

Kumluca'daki yangın devam ediyor
Paylaş

Yangının son durumu hakkında bilgi veren Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, şu ana kadar 170 hektarlık alanın zarar gördüğünü tahmin ettiklerini kaydetti. Rüzgar nedeniyle yangınının kontrol altına alınmadığını belirten Gökçöl, bunun için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Yangın çıkış sebebinin rüzgar nedeniyle bir birine çarpan elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar olduğunu tahmin ettiklerini belirten Gökçöl, herhangi bir sabotajın olmadığını söyledi. Yangın bölgesinin zor bir alan olduğunu belirten Gökçöl, ekiplerin zaman zaman müdahalede zorlandığını kaydetti. Gökçöl, rüzgardan dolayı yangının sürekli yönünü değiştirdiğini, bu nedenle de kontrol altına almakta zorlandıklarını ifade etti.

MUHTAR ÖZTÜRK: SERALAR ZARAR GÖRDÜ, BİR KAMYONET YANDI   

Yangının tehdit ettiği ve dün bir mahallesinde bulunan 20 evin boşaltıldığı Karacaören Köyü Muhtarı Özcan Öztürk de yangının henüz kontrol altına alınamadığını söyledi. Yangından dolayı seraların zarar gördüğünü belirten Öztürk, "Nar bahçeleri, iki tane hameş, bir tane traktör römorku ve kamyonet zarar gördü. Şu an için rüzgar şiddetini koruyor." dedi.

SERİK'TEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Öte yandan, çarşamba günü Serik ilçesinde çıkan orman yangını da halen devam ediyor. Kontrol altına alınan yangını tamamen söndürmek için ekipler büyük bir mücadele veriyor. Yangından 150 hektardan fazla alanın yandığı tahmin ediliyor.

ÖNCEKİ HABER

'Bu işin arkasında üst düzey bir bürokrat var'

SONRAKİ HABER

Filmmor Kadın Filmleri Festivali'nin başvuruları başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...