25 Mayıs 2011 14:41

Hes = göç

DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi ve Bingöl’ün Genç İlçesi arasında bulunan Sarûm Çayı üzerinde yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak.HES ile yöre sakinleri göç korkusu yaşarken, yurttaşların endişelerine karşılık devlet yetkilileri, “

Paylaş
Leyla Söğüt

HES ile yöre sakinleri göç korkusu yaşarken, yurttaşların endişelerine karşılık devlet yetkilileri, “Size bir şey olmayacak, sadece suyu hortumla aşağılara çekeceğiz” diyerek tepkilerin önüne geçmeye çalıştığı belirtildi.

Yapımına kısa sürede başlanacak olan barajın Batman, Silvan, Kulp ve Lice’de geniş bir alanı kapsayacağı belirtildi. Sulama amacıyla yapılması planlanan ikinci barajın özellikle Lice’nin tarım arazilerinin büyük bir bölümünün sular altında bırakması yöre sakinlerini ciddi bir şekilde kaygılandırıyor.

Mustafa Demirci adlı yurttaş, bölgede yapılan tüm barajların asıl yapım amacının yolları kapatmak ve doğaya zarar vermek olduğunu kaydetti. Yapılacak olan barajla Sarum Çayı vadisinin büyük zarar göreceğini belirten Demirci, sosyal ve doğal yaşam alanlarını tehdit eden HES’in yapımının bir an evvel durdurulmasını istedi.

BDP’li İl Genel Meclis Üyesi Fuat Yalçın ise barajların yapım amacının tekrardan bir göç dalgasını başlatmak olduğunu dile getirdi.

Yalçın, HES ile sadece göçün değil aynı zamanda büyük bir doğa katliamının da gerçekleştirileceğine vurgu yaptı. Yalçın, “Biz Lice halkı olarak, böylesi barajlara karşı olduğumuzu, tepkimizi dile getireceğimizi ve bu barajların hiçbir zaman yapılmasına izin vermeyeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Halkın sağlığını tehlikeye atanlar soruşturulsun

SONRAKİ HABER

Okullar kapanmadan tarla yolunu tuttular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...