05 Eylül 2013 20:38

Sözleşmenin yenilenmesini istiyorlar

TEKSTİLDE grup sözleşmeleri imzalanmasından sonra Teksif üyesi işçiler içinde başlayan tartışma şimdi de münferit sözleşmelerin yapıldığı fabrikalarda da sürüyor. Teksif’in örgütlü olup patronlarının işverenler sendikasına üye olmadığı için münferit devam eden toplusözleşme görü

Sözleşmenin yenilenmesini istiyorlar
Paylaş
Tuncay Sağıroğlu

Grup sözleşmeleri döneminde yaşanan grevden yaklaşık iki ay önce Mavi Jens markasının üretildiği Erak Giyim’de sözleşme imzalanmıştı. Kendi imzaladıkları sözleşmenin grup sözleşmesinin çok gerisinde kalan işçiler tepkili. Mavi Jens işçileri kendi sözleşmelerinde yüzde 4 zam ve yıllık 75 günlük ikramiyeye imza atılmasını “biz Teksif’in üyesi değil miyiz” diye protesto ediyor.
Her yıl üretimin arttığı, Avrupa pazarına Armani, CalvinKlein, Esprit, iç pazarda da Mavi Jens gibi milyonlarca markayı üreten Erak Giyim işçileri sözleşmenin yeni yapılmasına rağmen koşullarının hiç değişmediğini ve sendikanın kendilerine üvey evlat muamelesi yaptığını belirtiyorlar.

EK PROTOKOL YAPILSIN

Grup sözleşmesi ile Trakya’da nerede ise Teksif’in örgütlü olduğu bütün fabrikalarda dört ikramiyenin yeniden başlamasından sonra Erak Giyim işçileri sendikadan ek protokol yapılarak kendi mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Bunun sendikanın boynunu borcu olduğunu belirten işçiler sendika önlerine düşerse gerekirse greve hazır olduklarını belirtiyorlar.

BORÇ İÇİNDE YAŞIYORUZ

Duraklarda servis beklerken görüştüğümüz Erak Giyim işçileri bir taraftan sözleşmede yaşadıkları mağduriyeti anlatırken aynı zamanda da fabrikadaki sorunları dile getiriyorlar.
Uzun çalışma ve zorunlu mesailerden, ustaların baskısından ve kendilerini adam yerine konulmadığından yakınan işçiler yaptıkları mesailere rağmen borç içinde yaşadıklarını belirtiyorlar. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ergenekon ve altın madenciliği

SONRAKİ HABER

‘Uyanık patron’ yine iş başında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...