05 Eylül 2013 20:07

Obama’ya Suriye protestosu

RESMİ bir ziyaret için 500 kişilik bir ekibi ile Stockholm’e gelen ABD Devlet Başkanı Barack Obama başta başkent Stockholm olmak üzere Malmö, Uppsala ve Götebrag gibi illerde protesto gösterileriyle karşılandı.SAVAŞA KARŞI BARIŞ TÜRKÜLERİStockholm’de “Savaş Politikasına Hayır, Barışa Evet”, “Nato&rsqu

Obama’ya Suriye protestosu
Paylaş
Murat Kuseyri

SAVAŞA KARŞI BARIŞ TÜRKÜLERİ

Stockholm’de “Savaş Politikasına Hayır, Barışa Evet”, “Nato’ya Hayır”, “Big Brother Obama’ya Hayır” parolalarıyla düzenlenen ve 3 bin kişinin katıldığı gösteri, aralarında komünist, sosyalist partiler ve insan hakları örgütlerinin de bulunduğu 20 civarında dernek ve örgüt tarafından hazırlandı. Gazeteci-Yazar Göran Greider, Yahudi Sanatçı Dror Feiler, Yemenli Gazeteci Hanna al-Khamiri, Sol Parti Dış Politika Sözcüsü Hans Linde’nin, ABD’nin saldırgan ve hegemonyacı politikasını ve Suriye’ye yönelik saldırı hazırlıklarını protesto eden konuşmalar yaptıkları gösteride İsveçli ünlü Sanatçı Mikael Wieche barış ve demokrasi türküleri söyledi.

‘OBAMA DÜNYAYI KAOSA SÜRÜKLÜYOR’

Dror Feiler, Suriye’ye yönelik askeri bir müdahelenin tüm Ortadoğu’yu cehenneme çevireceğini, etnik ve dini çatışmaları yaygınlaştıracağını, dünyayı bir kaosa sürükleyeceğini söyledi. Göran Greider, savaşa karşı tutum alarak iş başına gelen Barack Obama’nın 5 yıl içinde izlediği politikayla kendisini destekleyenleri hayal kırıklığına uğrattığını belirterek “Obama İsveç’e hoş gelmedin. Dünyayı kaosa sürükleyecek bir müdahaleye karar veren, acı ve katliamların yaygınlaşmasına yol açacak karar alan Obama’yı bu ülkede görmek istemiyoruz” dedi.
Meydanda bir grup barış aktivisti ABD’nin politikasını teşhir eden oyunlar oynarken, bir grup da kafeslere girerek Guantanamo’nun kapatılmamasını protesto etti.Gösteriye Latin Amerkilalıların yanı sıra Kürdistanlı kadınlar da katılarak “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” parolasıyla başlatılan kampanyanın bir parçası olarak imza topladı.
 Esad yanlısı Suriyeli kalabalık bir grubun Esad’ı destekleyeci sloganlar atması üzerine gösteriye katılanlar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Deprem izleri arasında bir ‘sabah yıldızı’

SONRAKİ HABER

Manisa Tarzanı’nın kemikleri sızlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa