05 Eylül 2013 18:45

Esenyalı’da kadınlar dernek kuruyor

ESENYALI Mahallesi’ndeki kadınlar, aldıkları kararla dernek kuruyor. Bir süredir ‘ya olmazsa’ kaygısıyla erteledikleri dernek için somut adımlar atmaya başlayan kadınların heyecanı ise görülmeye değer.‘KENDİMİZDEN BAŞLAYARAK DEĞİŞİM GEREK’Ev- iş arasında bir yaşamı olan Yüksel, derneğin yaşamında olumlu

Esenyalı’da kadınlar dernek kuruyor
Paylaş
Duygu Ayber

‘KENDİMİZDEN BAŞLAYARAK DEĞİŞİM GEREK’

Ev- iş arasında bir yaşamı olan Yüksel, derneğin yaşamında olumlu bir değişim yaratacağını düşünüyor. “Gerekirse önce aile içinde bir savaşım veririm” diyen Yüksel, kadınların birliğiyle kaygıların da azalacağını söylüyor.
Meryem ise, “Erkeklerin eline ipleri hemen veriyoruz” diyerek gülüyor ve ekliyor: “Bizde de suç var. ‘Aman eşim kızar, komşum laf eder’ diye kapatıyoruz kendimizi. Ama kendimizi geliştirmeliyiz. Dernek bize iyi gelecek”

‘ÖNCE ANNEMİ DERNEĞE GETİRECEĞİM’

5 kız kardeşi olan Şilan, annesinin ‘kadın dediğin iş yapar’ anlayışından oldukça şikayetçi. Şilan, “Kadın iş altında ezilen olmamalıdır. Dernek çalışmalarına başlar başlamaz ilk olarak annemi örgütleyeceğim” diyor.
Derneğin en genç kurucu üyesi Cennet ise, “İlk olarak kadınlara dernek fikrini anlattığımızda ‘biz yapamayız’, ‘kesin kapatılır’ kaygılarıyla uzak durdular. Ancak iş yaptıkça korkularını bir tarafa bıraktıklarını görüyoruz” diyor. Mahallede uyuşturucu satıcılığının giderek arttığını ve buna karşın çalışmalar yapmak için derneğin iyi bir fırsat sunduğunu söyleyen Cennet, bir araya geldiklerinde yapabileceklerinin sınırı olmadığını da vurguluyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMO’dan iki çalıştay

SONRAKİ HABER

Cinayetler gözler önünde işleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...