05 Eylül 2013 15:00

Dersim'de semaha çağrı

Dersimdeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 7 Eylül'de, "Bin kadın bir semah, bir Sakine bin kadın" şiarıyla düzenlenecek olan semah etkinliğine katılım çağrısında bulundu.Aralarında Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), BDP, Emek Partisi (EMEP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve KESK gibi sivil toplum kuruluşu, emek &ou

Dersim'de semaha çağrı
Paylaş

Aralarında Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), BDP, Emek Partisi (EMEP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve KESK gibi sivil toplum kuruluşu, emek örgütü ve siyasi partilerin bulunduğu kurumların temsilcileri, 7 Eylül'de, "Bin kadın bir semah, bir Sakine bin kadın" şiarıyla düzenlenecek olan semah etkinliğine ilişkin KESK binasında basın toplantısı düzenleyerek, etkinliğe katılım çağrısında bulundu. Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin'in de katıldığı toplantıda katılımcılar adına konuşan BDP Dersim İl Eş Başkanı Leyla Akyıldız, başta Dersimli kadınlar olmak üzere tüm Dersim halkına semaha katılım çağrısında bulundu. Etkinliğe yurt içi ve yurt dışından katılımların olacağını belirten Akyıldız, Dersim halkına Sakine Cansız ve semahı sahiplenme çağrısı yaptı.

Toplantının ardından, aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve BDP Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin'in de bulunduğu kadınlar, Dersim merkez ve mahallelerde etkinliğe ilişin bildiri dağıtımı yaptı. (DERSİM)

ÖNCEKİ HABER

Chomsky röportajını yapan muhabir gönderildi!

SONRAKİ HABER

Rus savaş gemileri Boğaz’dan geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...