05 Eylül 2013 11:06

Korucu bölgesinde insan kemikleri bulundu

Urfa'nın Siverek ilçesinde yer alan Ayvanat bahçeleri bölgesindeki bir inşaat kazısında 30'a yakın insanın kemiklerine rastlandı. 1990'lı yıllarda mesire alanı olarak kullanılan ve korucuların denetiminde olduğu iddia edilen bölgeden çıkan kemikler, dün Siverek Cumhuriyet Savcılığı tarafından kazı alnından toplanıp Adli Tıp

Korucu bölgesinde insan kemikleri bulundu
Paylaş
Murat Çiftçi


İncelemeden sonra savcılığa gidip, kemiklerin 1990'lı yıllarda kaybedilen yurttaşlar ile alakası olabileceğini, kendilerinde bilgi ve belgelerin olduğunu, istenirse kaybedilen yurttaşların yakınlarından DNA testi için kan örneği alınabileceğini ilettiklerini ifade eden Babaoğlu, "Kemikleri incelediğimizde 1990'lı yıllara ait olabileceği kanaatine vardık. Daha önce Viranşehir'de ortaya çıkan kemikleri de incelemiş ve süngerimsi, çürümüş olduklarını ve 60 yıllık olabileceği kanaatini bildirmiştik. İnceleme sonucunda da 60 yıllık çıkmıştı. Buradaki kemikler ise, daha taze, parlak ve çürümemişti. Bu yüzden bu kemiklerin 16 ile 20 yıllık olabileceği kanaatine vardık. Bu tarihte gözaltında kaybedilen yurttaşların kaybedildiği tarihe işaret ediyor" dedi.

Bu kanaatlerini Cumhuriyet Savcısı ile paylaştıklarını ve yine ellerindeki bilgi ve belgeleri paylaşabileceklerini ilettiklerini söyleyen Babaoğlu, "Dileriz karanlık yılları aydınlatır. O bölge Golıjlar denen korucuların hakim olduğu bir bölge idi. O bölge Siverekliler açısından da sürekli gizemini korudu ve mecburiyet harici kimse o bölgeye gitmedi. Konu her ayrıntısı ile çözülmeli ve kaybedilen yurttaşların bir mezarının olması sağlanmalıdır" diye konuştu. Babaoğlu, çıkan kemiklerin dönemin hükümetlerinin ne kadar vahşi işlere bulaştığının kanıtı olduğunu söylerken, "Devlet kendisi ile yüzleşip, bu acıları sonlandırmalıdır" dedi. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Karaburun'da yerel seçim gündemi

SONRAKİ HABER

Avukatları Öcalan ile görüş için başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa