05 Eylül 2013 10:07

ABD'de savaş taslağına onay

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Suriye'ye yönelik askeri müdahale tasarısını 7'ye karşı 10 oyla onayladı.Amerikan Temsiciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde gerçekleşen Suriye oturumuna ellerini kırmızıya boyayarak eylem yapan protestocular damga vurdu.Protestocular, Dışişleri Bakanı John Kerry’nin konuşmas

ABD'de savaş taslağına onay
Paylaş

Amerikan Temsiciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde gerçekleşen Suriye oturumuna ellerini kırmızıya boyayarak eylem yapan protestocular damga vurdu.

Protestocular, Dışişleri Bakanı John Kerry’nin konuşması sırasında ellerini kaldırarak Suriye’ye muhtemel bir askeri operasyona tepki gösterdi.

Ancak Suriye'ye yönelik askeri güç kullanımı oturumda 7'ye karşı 10 oyla onaylandı.

ABD Senatosunun Dış İlişkiler Komitesinde bulunan senatörler, ABD’nin Suriye’ye askeri müdahale yapmasına izin veren bir taslak önergede uzlaşmıştı. Gelecek hafta oylamaya sunulacak tasarı müdahaleyi 60 günle sınırlıyor. Tasarı ayrıca Suriye’de kara kuvvetlerinin kullanılmasını da yasaklıyor.

Tasarıya göre senatörler askeri müdahaleyi “Suriye’ye karşı Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetlerinin sınırlı ve özel olarak kullanılmasıyla” kısıtlamak istiyor. Önerge ayrıca Obama’nın Kongreden onay alması durumunda 60 günlük müdahale süresini “bir kereliğine 30 gün uzatabileceğini” de öngörüyor. Ama önerge “savaş operasyonları için Amerika Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de karada kullanılmasını” kapsamıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bozkırdaki ölüm köyleri

SONRAKİ HABER

Karaburun'da yerel seçim gündemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa