04 Eylül 2013 20:56

'97 yaşımdayım çalışmaya mecburum'

Bacağını kırdığı halde bastonla dağlara çıkıp kekik toplayan Hatice Eraslan, karnını doyurmak için çalıştığını söyledi. Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Çetibeli köyünde yaşayan 1916 doğumlu Hatice Eraslan dağlardan topladığı kekik ve çayları satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

'97 yaşımdayım çalışmaya mecburum'
Paylaş

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Çetibeli köyünde yaşayan 1916 doğumlu Hatice Eraslan dağlardan topladığı kekik ve çayları satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.
Geçimini, dağlardan kekik, adaçayı, dağ çayı gibi bitkileri toplayıp satarak sağlayan Hatice Eraslan (97), düşüp bacağını kırdıktan sonra da kekik toplamayı bırakmamış. Her gün bastonunu alıp dağa çıkan Eraslan, geçinecek başka bir geliri olmadığı için çalışmaya mecbur olduğunu söylüyor.
Torununun torununu gören yaşlı kadın topladığı bitkileri evinin önüne kurduğu tezgâhta satıyor. Karnını doyurmak için çalıştığını ifade eden Eraslan, uzun yıllar dinç kalmasının sırrını yediği ot kavurmasına bağlıyor. Eraslan, gücü yettiğince kekik toplamaya devam edeceğini söylüyor.
58 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Eraslan, annesinin sağlıklı ve uzun yaşamasının sırrını şöyle açıklıyor: “Yoğurtla, sütle, ot ile yaşıyor. Başka bir şey yemiyor. Bütün işleri kendi yapıyor.” (MUĞLA)

ÖNCEKİ HABER

Morga kaldırılan kadın canlı çıktı

SONRAKİ HABER

Ruh eşinin kalp çarpıntısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa