04 Eylül 2013 17:16

Darp var, şikayet var, işlem yok

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in Kocaeli Pirelli fabrikası önünde 1 Mayıs’a çağrı bildirisi dağıtan Emek Partisi üyesi kadınların saldırıya uğramalarına ilişkin verdiği önergeye yanıt geldi. Gelen yanıtta, kadınların adli işlemde bulunmadıkları iddia edildi.1 Mayıs’a çağrı için Pirelli fabrikası &o

Darp var, şikayet var, işlem yok
Paylaş

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in Kocaeli Pirelli fabrikası önünde 1 Mayıs’a çağrı bildirisi dağıtan Emek Partisi üyesi kadınların saldırıya uğramalarına ilişkin verdiği önergeye yanıt geldi. Gelen yanıtta, kadınların adli işlemde bulunmadıkları iddia edildi.
1 Mayıs’a çağrı için Pirelli fabrikası önünde bildiri dağıtan Emek Partisi üyesi kadınlar fabrikanın özel güvenlik görevlileri tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğramıştı. Yaşanan olayın hemen ardından darp raporu alan Aysel Ebru Okten, Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğüne suç duyurusunda bulunmuştu. Levent Tüzel’in soru önergesine yanıt veren İçişleri Bakanlığı, “Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğüne herhangi bir müracaatta bulunulmadığı ve konu hakkında herhangi bir adli işlem yapılmadığı anlaşılmıştır” denildi.
Aysel Ebru Okten, saldırıdan sonra gittiği emniyet müdürlüğünde görevli polis memurunun bildiri dağıtımının yasal olmadığını söylemesi ve kendisine karşı tutumunun bile aslında durumu açıkladığını söylüyor.  Okten kendisini darp eden güvenlik görevlisinin şikayetçi olduğunu ve fabrika önüne afiş yapmaktan para cezasına çarptırıldığını söyledi. Hastaneden iş göremez raporu aldığını vurgulayan Okten, “Gidip suç duyurusunda bulundum ama bir işlem yapılmadığı belirtiliyor. Bana neye göre para cezası verildi” diye sordu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Çıplak arama yapılan cezaevi’ Mecliste

SONRAKİ HABER

Erdoğan, G20 için St. Petersburg'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa